Avertisment pentru botoșănenii care fac amenajări în apartamente sau izolații exterioare!

Lunile călduroase sunt preferate de majoritatea botoșănenilor care plănuiesc o curățenie generală în locuințe sau vor să facă lucrări de izolație exterioară. Iar cel mai la îndemână este ca deșeurile rezultate în urma acestor lucrări, de regulă molozul, să îl arunce direct la ghena de gunoi sau să îl abandoneze chiar lângă bloc.

Avertisment pentru botoșănenii care fac amenajări în apartamente sau izolații exterioare!

Ce trebuie să știți este că, dacă veți fi depistați făcând acest lucru sunteți oricând pasibil de o amendă. În multe scări de bloc din municipiul Botoșani au apărut anunțuri, puse de președinții de asociație, prin care locatarii sunt atenționați că, în cazul în care își zugrăvesc apartamentele sau fac alt gen de lucrări, trebuie să solicite de la societatea Urban Serv un container special în care să fie depozitate deșeurile rezultate.

Ulterior, aceste deșeuri vor fi transportate de societatea de salubritate într-o zonă pusă la dispoziție de municipalitate.  

Bineînțeles, totul este contra cost. Directorul societății Urban Serv, Simion Drelciuc, susține că de multe ori la ghenele de gunoi sunt aruncați saci cu moloz sau acesta este pus direct în ghenă. Problema este când se ajunge cu aceste deșeuri la depozitul de la Stăuceni pentru că nu sunt primite, iar muncitorii de la Urban Serv trebuie să le sorteze și să le transporte în locul special amenajat.

"În ceea ce privește deșeurile rezultate din amenajările interioare sau exterioare ale locuințelor, noi le valorificăm prin utilizare pe un teren pus la dispoziție de primărie. Am atenționat toți posesorii de apartamente sau alt gen de clădiri care fac aceste operațiuni că le punem la dispoziție, contra cost, containerul pe care îl luăm când este plin. Găsim depozitate în saci sau direct pe jos deșeuri rezultate în urma amenajărilor interioare sau exterioare, cel mai grav este când se găsesc depozitate în containere pentru că în momentul în care le ducem la Săveni refuză primirea și trebuie să facem o sortare manuală, este destul de neplăcut să începi să împrăștii moloz și să îl sortezi", a explicat Simion Drelciuc, directorul Urban Serv.

Costul cu închirierea unui astfel de container se ridică la 170 de lei cu tot cu TVA. De altfel, în momentul în care se solicită de la Serviciul Urbanism o autorizație pentru realizarea unei lucrări de construcție sau amenajare, obținerea acesteia este condiționată de existența unui contract încheiat cu societatea Urban Serv pentru preluarea deșeurilor rezultate în urma lucrărilor. Asta în cazul în care se execută legal astfel de lucrări, fiind bine știut că multe persoane fac amenajări fără a cere autorizație.

Potrivit reprezentanților Poliției Locale, persoanele fizice care abandonează deșeuri rezultate din lucrări de construcție în spații neautorizate riscă o amendă în cuantum de 500 de lei. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Apel făcut de primarul Cătălin Flutur pentru ajutorarea sinistraților din Primăverii. Cont deschis pentru aceștia

Marţi, 26 Septembrie 2017
296

Primarul muncipiului Botoșani, Cătălin Flutur, a lansat, marți, un nou apel pentru ajutorarea familiilor afectate de explozia din data de 15 septembrie, de pe strada Primăverii nr.18.Conducer...

Disperarea sinistraților de pe strada Primăverii: "Unde să mergem să dormim? Pe stradă, în parc?". Oameni rămași fără serviciu!

Marţi, 26 Septembrie 2017
1760

Și, pe lângă durerea pe care o simt în suflet, oamenii au în continuare multe întrebări. Unde vor locui, cât va dura până când viețile lor vor reintra pe...

Blocul de pe Primăverii, afectat de explozie, prezintă "risc ridicat de PRĂBUȘIRE"! Recomandarea autorităților pentru locatari!

Marţi, 26 Septembrie 2017
759

Prefectul Dan Șlincu a dat citire raportului de expertiză întocmit de prof. Dorel Plătică și care susține negru pe alb că blocul nu mai poate fi locuit până când nu se fac lu...