Atitudine dominantă: şefa pensionarilor botoşăneni îi surprinde pe membrii Consiliului Consultativ

Şedinţa Consiliului Consultativ pentru problemele persoanelor vârstnice a debutat cu un schimb de replici uşor înţepătoare între prefectul Dan Şlincu şi preşedinta pensionarilor botoşăneni, Maria Paraschiv.

Atitudine dominantă: şefa pensionarilor botoşăneni îi surprinde pe membrii Consiliului Consultativ

   Foto: Ştiri.Botoşani.Ro

A fost prima şedinţă prezidată de Dan Şlincu, prefectul prezentându-se liderilor organizaţiilor de pensionari şi solicitându-le acestora ca, la rândul lor, să se prezinte şi să-şi prezinte problemele cu care se confruntă. A indicat ca de la dreapta la stânga, fiecare reprezentant al organizaţiilor pensionarilor să se prezinte şi să vorbească despre activitatea organizaţiei respective.

Aflată însă la mijlocul rândului, Maria Paraschiv, preşedintele Sindicatului Judeţean al Pensionarilor din Botoşani, a ţinut neapărat însă să preia cuvântul şi să se prezinte, introducându-i apoi pe ceilalţi colegi din organizaţiile afiliate Sindicatului pe care îl conduce.

"Îmi pare rău. Deci aici avem Consiliul Consultativ al persoanelor vârstnice din Botoşani, format din toate organizaţiile pensionarilor, legal constituite. Sindicatul Judeţean al Pensionarilor Botoşani este cea mai mare organizaţie, cu peste 20.500 de membri", a spus Maria Paraschiv, prezentându-i doar pe colegii săi de sindicat, lăsându-i pe ceilalţi să se descurce singuri.

Când a venit vorba să-şi prezinte principalele probleme cu care se confruntă, însă, Maria Paraschiv a ţinut să precizeze că legea pensiilor nu îi mulţumeşte pe pensionarii botoşăneni, care abia dacă obţin lunar în jur de 200 de euro, şi nu se pot compara cu restul pensionarilor din alte ţară, deşi au muncit la fel de mult.

Liderii celorlalte organizaţii de pensionari şi-au prezentat pe scurt activitatea şi pe cine reprezintă, exprimându-şi speranţa într-o bună colaborare cu Instituţia Prefectului, aşa cum a fost şi până acum.





 

 

Spune-ne opinia ta

Articole similare