Angajații unei instituții din Botoșani, hotărâți să declanșeze greva generală!

Vineri, 27 iulie, va avea loc o grevă de avertisment cu încetarea activității între orele 10.00 și 12.00. Angajații vor protesta în fața propriilor instituții.

Angajații unei instituții din Botoșani, hotărâți să declanșeze greva generală!

Pe data de 19 iulie, personalul din unitatile subordonate Ministerului Tineretului si Sportului, din toata tara, inclusiv Botoșani, s-au aflat în grevă japoneză. Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Botoșani anunță că revendicările sindicale nu au fost soluționate, astfel că se va trece la declanșarea conflictului de muncă.

Printre revendicările angajaților din ramura Tineret și Sport se află egalizarea salariilor la nivelul maxim aflat în plată, reîncadrarea personalului conform Legii 153/2017 (diferențiat pe funcții, răspundere, vechime), plata muncii în zilele de sâmbătă și duminică, sărbătorile legale și a orelor suplimentare. De asemenea, se solicită acordarea sporului de 25% pentru antrenorii care au sportivi la lotul național, precum și acordarea sporurilor prin aplicarea regulamentului de sporuri, acordarea voucherelor de vacanță, suplimentarea numărului de angajați, deblocarea posturilor vacante. 

În cazul în care nici de această dată nu vor fi soluționate solicitările de mai sus, angajații sunt deciși să declanșeze greva de avertisment, urmată de cea generală. 

Astfel, vineri, 27 iulie, va avea loc o grevă de avertisment cu încetarea activității între orele 10.00 și 12.00 în toate unitățile subordonate Ministerului Tineretului și Sportului. Angajații vor protesta în fața propriilor instituții.

Joi, 2 august, este anunțată a doua zi de grevă de avertisment, cu încetarea activitității între orele 10.00 și 12.00. În aceeași zi, în același interval orar este programat un miting de protest la Ministerul Tineretului și Sportului, la care vor participa aproximativ 400 de persoane din toată țara. Protestul va fi urmat de un marș spre Camera Deputaților și Guvern, dar și Parlament. 

Miercuri, 8 august, salariații vor declanșa greva generală, cu încetarea totală a activității în Sport și Tineret, până la soluționarea revendicărilor. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bogdan Andone își prezintă scuzele după victoria Botoșaniului cu Dinamo: ”Vreau să explic de ce mi-am ieșit din fire!”

astăzi, 08:48
33

Bogdan Andone (49 de ani), antrenorul celor de la FC Botoșani, a avut o ieșire nervoasă la partida câștigată cu Dinamo, 2-1.Tehnicianul s-a certat cu arbitrul partidei, în prima r...

Verdictul medicilor în cazul morții artistului de 40 de ani, din Botoșani. ”Nu a suferit, s-a stins brusc...”

astăzi, 08:12
409

Durere imensă în familia cunoscutului artist Daniel Relenschi. Fratele său, Cătălin, care devenise la rândul său cunoscut prin creațiile plastice, s-a stins din viață la doar 40 de...

Orașul în sărbătoare: O nouă pictură stradală în Botoșani! (Foto)

astăzi, 07:34
235

În Parcul Primăriei Municipiului Botoșani, începând de miercuri, 24 aprilie, cetățenii pot admira o nouă pictură stradală.Potrivit prof. Claudia Hârtie, de la Școal...