AJPIS Botoșani a automatizat procesul de acordare a ajutorului financiar destinat persoanelor fizice autorizate

AJPIS Botoșani a automatizat procesul de acordare a ajutorului financiar destinat persoanelor fizice autorizate

Guvernul României a introdus la începutul pandemiei un ajutor financiar acordat persoanelor fizice autorizate (PFA) și celor cu întreprinderi individuale sau familiale, dar responsabilitățile financiare au trecut în sarcina agențiilor din fiecare județ, angajații fiind depășiți la început de numărul mare de cereri.

La Botoșani, directorul Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială (AJPIS), a reușit să creeze un sistem care vine în ajutorul salariaților, preluând din munca lor. S-au făcut pași importanți spre automatizarea proceselor și s-au creat modele de cereri electronice care pot fi completate și încărcate de către solicitant, cu posibilitatea de atașare a documentelor.

„Am făcut pași înainte spre automatizarea proceselor și pentru asta va trebui să învățăm. Am învățat și despre configurarea de servere noi, și despre crearea de procese automatizate, am creat modele de cereri electronice care  pot fi completate și încărcate cu documente de către persoanele care doresc să le depună”, a declarat pentru TVR Iași, Sebastian Tocariu, dir. AJPIS Botoșani.

În Botoșani erau 6 persoane care se ocupau de dosare și plăți pentru câteva sute de solicitanți, iar la nivel național sunt peste 100.000 de cereri lunar. AJPIS Botoșani va coordonat sistemul pentru întreaga țară și tot aici vor fi procesate toate cererile.

 

Spune-ne opinia ta