Zile cu temperaturi de 30 de grade, urmate de frig și ploi. Sâmbătă ajunge în România masa de aer rece, de origine polară!

Zile cu temperaturi de 30 de grade, urmate de frig și ploi. Sâmbătă ajunge în România masa de aer rece, de origine polară!

Vreme de vară, cu temperaturi ce vor ajunge la 30 de grade, până în weekend. De sâmbătă după-amiază însă, se va instala o masă de aer rece, de origine polară, în aproape toate regiunile ţării. Temperaturile vor scădea brusc și vom avea parte de ploi sub formă de aversă.

"Până sâmbătă, vremea va fi în general frumoasă şi caldă, chiar deosebit de caldă în partea de vest, de nord-vest, de nord, şi în centrul ţării, acolo unde temperaturile maxime vor urca până la valorile de 29 – 30 de grade Celsius. Vorbim de o vreme călduroasă, de vară. O vreme normală pentru această perioadă va fi doar în zona Litoralului, unde maximele vor urca la cel mult 23 – 24 de grade", a precizat Alina Şerban, meteorolog în cadrul Admnistraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM).

De sâmbătă după-amiază, spune meteorologul ANM, o masă de aer rece va traversa România, mai întâi în partea de nord-vest, apoi va traversa nordul şi va ajunge în centru, adică în Crişana, Maramureş, Transilvania, şi Nordul Moldovei. „În aceste zone, temperaturile vor marca o scădere de la 29 la 22 de grade. Acest front va fi însoţit şi de ploi, sub formă de averse. În schimb, în partea de sud, sud-est, vremea se va menţine sâmbătă deosebit de caldă, adică maximele vor urca până la 30 de grade, iar pe litoral vor fi 24-25 de grade. Semnalele ar fi că de duminică, masa de aer rece, de origine polară, va determina o scădere în majoritatea regiunilor, iar maximele vor ajunge la 18 - 20 de grade. Este foarte probabil ca masa de aer rece să nu pătrundă foarte mult şi în sudul ţării”, mai explică Alina Şerban. Potrivit meteorologului, masa de aer rece va persista până la jumătatea săptămânii viitoare, iar de miercurea viitoare „sunt mai multe scenarii şi e posibil să mai apară o masă e aer cald, o masă tropicală”.

La Botoșani, astăzi, vom avea cer variabil, cu unele înnorări în prima parte a zilei, când pe spații restrânse va ploua. Vântul va sufla slab și moderat din sud-est. Maximele termice se vor situa în jurul valorii de 28 de grade, iar minimele vor coborî până spre 10 grade. Spre dimineață, pe spații restrânse, vor fi condiții de producere a ceții, ne spune Meteo Nord-Est. Și joi cerul va fi variabil ziua și mai mult senin noaptea, cu maxime termice care se vor situa în jurul valorii de 28 de grade, iar minimele vor coborî până spre 11 grade. Spre dimineață, pe spații restrânse, vor fi condiții de producere a ceții. Vremea va fi predominant frumoasă și vineri. Vântul va sufla slab și moderat din sud-est, cu posibile intensificări în a doua parte a zilei și în prima parte a nopții. Maximele termice se vor situa în jurul valorii de 28 de grade, iar minimele vor coborî până spre 12 grade. Spre dimineață, pe spații restrânse, vor fi condiții de producere a ceții.

Pentru zona de Nord-Est, începând din a doua parte a zilei de sâmbătă, vremea se va răci accentuat, la fel ca în toată țara. Se vor semnala precipitații, intensificări ale vântului ce pot lua aspect de vijelie și scăderea semnificativă a temperaturilor.

 

Spune-ne opinia ta