Zeci de baruri şi restaurante din municipiul Botoşani, la un pas de fi închise!

Zeci de baruri şi restaurante din municipiul Botoşani, la un pas de fi închise!

Zeci de agenţi economici din municipiul Botoşani care desfăşoară activitate în domeniul alimentaţiei publice, cum ar fi restaurante, baruri, sau spaţii pentru activităţi recreative şi distractive, riscă să le fie suspendată activitatea. Şi asta deoarece nu au achitat la primărie taxa anuală pentru a putea funcţiona.

Potrivit viceprimarului Marian Murariu, din cei aproximativ 400 de agenţi economici care desfăşoară activitate în acest domeniu în municipiul Botoşani doar 230 au achitat această taxă până la data de 15 martie, când a fost termenul limită.

“Cei care întârzie vor suporta majorări de întîrziere. Sunt verificaţi de Biroul agenţi economici din cadrul Poliţiei Locale şi în momentul în care sunt depistaţi că nu au achitat taxa primesc un avertisment, apoi amenda, iar apoi în ipoteza în care în continuare nu plătesc li se suspendă activitatea până la intrarea în legalitate”, a declarat viceprimarul Marian Murariu.

Cea mai mare taxă, în cuantum de 4.300 de lei pe an, este plătită de proprietarii restuarantelor din zona centrală a oraşului, care au o suprafaţă de servire de peste 500 de metri pătraţi, iar cea mai mică taxă este de 260 de lei pe an, pe care o achită proprietarii barurilor mai mici de 20 de metri pătraţi.

 

 

 

Spune-ne opinia ta