Victor Construct avertizează asupra "pericolului iminent" ca Teatrul să se prăbuşească şi arată cu degetul către fostul primar: "Este responsabil de blocarea proiectului!

Victor Construct avertizează asupra "pericolului iminent" ca Teatrul să se prăbuşească şi arată cu degetul către fostul primar: "Este responsabil de blocarea proiectului!
Au trecut doi ani de când, în centrul oraşului, clădirea Teatrului "Mihai Eminescu" a intrat în reabilitare, astăzi fiind foarte aproape de a deveni o grămadă de moloz!

Victor Mihalachi, director general SC Victor Construct SRL, cel căruia i-a fost încredinţată lucrarea de reabilitare şi modernizare, nu exclude posibilitatea ca ceea ce a mai rămas din clădirea Teatrului "să se prăbulească oricând", vorbind chiar de un "pericol iminent".

"De-a lungul perioadei scurse din august 2014 şi până în prezent, societatea noastră a trimis zeci de adrese în care am semnalat numeroasele probleme de proiectare, precum şi atenţionări repetate privind starea gravă de deteriorare a structurii de rezistenţă a clădirii. Printre altele, e vorba de fisurile din grinzi şi planşee, corodarea armăturii, cavernele din betonul aferent, infiltraţiile de apă şi zidurie deteriorate. Practic, există un pericol iminent ca o clădire monument istoric amplasată în centrul oraşului să se prăbuşească oricând. Şi totuşi, după 28 de luni de la demararea proiectului, timp în care s-a bătut pasul pe loc, nimic concret nu s-a întâmplat pentru găsirea unei soluţii viabile", a transmis Victor Mihalachi.

Mai mult, transmite directorul societăţii, firma ar fi suferit prejudicii financiare mari "prin neimplementarea proiectului precum şi prejudicii de imagine", responsabil de situaţia creată fiind, în opinia lui Victor Mihalachi, fosta administraţie, prin persoana fostului primar Ovidiu Portariuc. 

"Pentru toate acestea ne declinăm responsabilitatea atâta vreme cât în perioada mandatului de primar al domnului Ovidiu Iulian Portariuc au avut loc zeci de întâlniri şi şedinţe în care s-au făcut promisiuni, s-au căutat soluţii şi până la urmă nu s-a întâmplat nimic. Clădirea se degradează în continuare sub nepăsarea generală. În opinia noastră, domnul ex-primar Portariuc a fost direct  responsabil de luarea unor decizii adecvate. Atâta vreme cât nu a făcut-o, prejudiciile financiare aduse firmei, cât şi locuitorilor municipiului Botoşani prin blocarea acestui proiect îi sunt imputabile. Asigurând pe toţi cei interesaţi că suntem ataşaţi în continuare acestui proiect şi sprijiniimcu celeritate orice iniţiativă ce poate duce la concolidarea şi restaurarea acestei clădiri atât de importante pentru întreaga comunitate", a încheiat Victor Mihalachi, director general SC Victor Construct SRL.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Copil de trei ani rămas blocat în apartament. Bunica a chemat urgent pompierii! (Foto)

astăzi, 14:50
91

Într-o clipă de neatenție, un copil de trei ani, din municipiul Dorohoi, a rămas blocat într-un apartament situat la etajul IV. La fața locului au ajuns, în cel mai scur...

(P) Renovare de nota 10: cele mai populare dileme şi cum să le faci faţă

astăzi, 14:47
27

Renovările interioare nu sunt deloc uşoare, mai ales atunci când te loveşti de probleme pe care nu ştii cum să le soluţionezi. Fie că reamenajezi o casă, fie că urmează să te muţi &i...

A murit cea mai titrată jucătoare de scrabble a României! (Foto)

astăzi, 13:46
141

A fost cea mai titrată jucătoare de scrabble a României, campioană națională în limbile română și franceză, Maestră a Sportului.Claudia Mihai a fost un model de dăruire...