Vaccinul Moderna este posibil să ofere protecție timp de „câțiva ani”, susține directorul executiv al companiei

Vaccinul Moderna este posibil să ofere protecție timp de „câțiva ani”, susține directorul executiv al companiei

Scenariul potrivit căruia un vaccin nu ar putea proteja de coronavirs decât pentru câteva luni este răsturnat de directorul executiv al companiei Moderna, Stephane Bancel. Acesta crede că imunizarea produsă de vaccinul Moderna ar putea dura timp de „câțiva ani”, deși compania trebuie să strângă mai multe date pentru o evaluare finală, relatează Reuters.

Compania americană de biotehnolohie, care a uimit lumea anul trecut venind cu un vaccin împotriva bolii produse de noul coronavirus în doar câteva săptămâni, a primit autorizarea Comisiei Europene miercuri.

Având în vedere că dezvoltarea vaccinurilor și farmacovigilența durează de obicei ani de zile, durata protecției oferit de vaccinurile anti-Covid este o întrebare persistentă pentru cercetători și instituțiile de reglementare.

„Scenariul de coșmar care a fost descris în mass-media în primăvară cu privire la faptul că un vaccin oferă protecție doar o lună sau două este, cred eu, afară din schemă”, a spus directorul executiv, Stephane Bancel, la un eveniment.

„Anticorpii generați de vaccin dispar din corpul uman foarte greu (...) Credem că va fi o protecție care va dura posibil câțiva ani”, a adăugat Bancel.

Potrivit acestuia, compania este aproape de a dovedi că vaccinul său va fi eficient de asemenea și împotriva variantelor de coronavirus văzute în Marea Britanie și Africa de Sud.

Cercetătorii au spus că noile vaccinuri ar trebui să fie eficiente împotriva ambelor variante în mod egal.

Moderna folosește o tehnologie numită mRNA, care introduce în corp o secvență mesager care conține instrucțiuni genetice pentru celulele persoanei vaccinate de a produce un răspuns imunitar.

Moderna ar oferi o protecție de 94,5%.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Roxana Aiacoboaei

Accident pe Calea Națională. Femeie spulberată pe trecerea de pietoni (video)

Joi, 21 Ianuarie 2021
10356

Un grav accident rutier a avut loc, joi seară, pe Calea Națională din municipiul Botoșani, în zona Bazar. O femeie a fost acroșată de o mașină pe trecerea de pietoni.Conform echipaju...

Accident cumplit, soldat cu trei morți. O mașină a fost spulberată de TIR

Joi, 21 Ianuarie 2021
1064

Un accident rutier grav s-a produs, joi după-amiază, în localitatea Scânteia din județul Iași. Un TIR a spulberat un autoturism, condus de către o șoferiță care nu a acordat priori...

O comună din județ a depășit rata de 6 infectări cu Covid-19 per mia de locuitori. Trei decese raportate joi în rândul pozitivilor

Joi, 21 Ianuarie 2021
2196

Alți 60 de botoșăneni au fost diagnosticați cu noul coronavirus, în ultimele 24 de ore, informează Direcția de Sănătate Publică (DSP). În același interval temporal, au fost rapor...