Unic în România: La Darabani a fost desființată Poliția Locală!

Unic în România: La Darabani a fost desființată Poliția Locală!

Aleșii locali dărăbăneni au votat în cadrul ultimei ședințe ordinare de Consiliu Local reorganizarea aparatului de specialitate al primarului și aprobarea organigramei și statului de funcții al personalului din cadrul Primăriei orașului Darabani, care a inclus înființarea și reorganizarea unor compartimente, dar și desființarea Poliției Locale.

”În vederea eficientizării cheltuielilor administrative și operativității aparatului de specialitate al primarului orașului Darabani, deoarece o parte a personalului Poliției Locale Darabani, pentru funcția și autoritatea ce o dețin, nu se bucură de respectul cuvenit din partea cetățenilor, datorită unor manifestări ale acestora din timpul serviciului cât și în timpul liber care aduc atingere prestigiului autorității publice în care își desfășoară activitatea, Serviciul Poliție Locală se desființează” se arată în raportul de aprobare al primarului Liviu Hrimiuc.

”A fost o inițiativă a conducerii Primăriei, toată Poliția Locală s-a reorganizat. Angajații au fost redistribuiți pe alte posturi astfel încât să eficientizăm munca lor pentru oraș. Nu-și pierde nimeni postul” a declarat pentru Darabaneni.ro, viceprimarul orașului Darabani, Alin Gîrbaci.

13 consilieri locali au votat pentru adoptarea acestei hotărâri, iar 4 dintre ei s-au abținut.

De asemenea, a fost reorganizat Serviciul de asistență socială, compartimentul de Administrație publică a preluat mai multe funcții, Compartimentul juridic a fost mutat în subordinea primarului și a fost înființat un Compartiment tehnic în cadrul SGCL Darabani, Compartimentul Muzeul de Istorie și Etnografie Darabani plus Compartimentul Dispecerat-Monitorizare în subordinea primarului, mai scrie sursa citată.

Orașul Darabaniul este un oraș în județul Botoșani, format din localitatea componentă Darabani (reședința), și din satele Bajura, Eșanca și Lișmănița. Se află în apropiere de frontiera triplǎ Moldova-România-Ucraina, și este cel mai nordic oraș al României. În prezent are o populație de 9.893 de locuitori.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Vești sumbre pentru bugetari: din ianuarie anul viitor revine impozitarea progresivă!

Luni, 18 Martie 2024
276

Salariile bugetarilor ar putea îngheța pentru a reduce cheltuielile. Mai mult, anunță Marcel Boloș, ministrul de finanțe, impozitarea progresivă ar putea fi implementată în Rom&acir...

Mama lui Ayan, mesaj emoționant către comunitate: ”Este pentru prima dată când mă mândresc ca sunt româncă!”

Luni, 18 Martie 2024
5310

Ayan locuia la Tudora, cu bunicii, iar părinții munceau în Londra. Duminică, o veste cruntă i-a năucit: copilul lor nu era de găsit.Au urmat mai bine de 24 de ore de căutări, cu o mo...

Patru tineri din Botoșani, deținători de droguri, depistați și sancționați de jandarmi!

Luni, 18 Martie 2024
207

La finalul săptămânii trecute, în urma acțiunilor executate de jandarmii botoșăneni împreună cu Serviciul Județean de Combatere a Criminalității Organizate Botoșani î...