Te numeri printre ei? Trei din patru oameni vor să facă fapte bune de acest Crăciun

Te numeri printre ei? Trei din patru oameni vor să facă fapte bune de acest Crăciun

Anul 2020, un an dificil pentru toată lumea, pare să fi trezit în umanitate sentimente pe care mulți dintre noi păreau să le fi uitat: majoritatea oamenilor caută modalități de a sprijini sau de a-i ajuta pe cei mai puțin norocoși.

Un studiu realizat de World Vision International la nivel global arată că 76% dintre oameni vor să facă fapte bune de acest Crăciun, iar aproape două treimi dintre ei ar prefera să primească un cadou care să-i ajute pe alții.

Astfel, peste trei sferturi (76%) dintre persoanele intervievate au declarat că este important să ne concentrăm asupra persoanelor care au nevoie de ajutor Crăciunul acesta.

În ciuda impactului financiar al pandemiei, aproape două treimi (63%) dintre respondenți au spus că ar prefera mai degrabă să primească un cadou care să-i ajute pe alții Crăciunul acesta în locul unuia tradițional, cum ar fi haine sau electronice.

De altfel, fundaţia lansează campania „Porţie de bunătate”, prin care cu toții putem dona diferite porţii de bunătate pentru copiii din proiectul „Pâine şi Mâine”. Acestea se vor transforma în mese calde şi ore de educaţie remedială pentru copii, într-un an în care foarte mulţi copii vulnerabili nu au avut acces la educaţie.

Ultimul Raport de Bunăstare al Copilului din mediul rural 2020 arată că 1 din 10 copii se duce flămând la culcare, 11% din copii iau doar două mese pe zi, iar un sfert dintre copii nu sunt ajutaţi la teme atunci când au dificultăţi.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Tudor Carare

Incidente în Piaţa Unirii din Iași la ceremoniile dedicate Unirii Principatelor. Primarul Iașului, atacat cu iaurt (Video)

astăzi, 13:29
2713

Scene incredibile astăzi la Iași, oraș care a purtat ani de zile steagul de capitală a Moldovei. Primarul Iaşului a fost atacat de un protestatar cu o substanță albă, cel mai probabil cu iaurt...

Parcă s-au trezit din vis. Ministrul Economiei, Claudiu Năsui: Românii fac salariul aproape jumi-juma cu statul. La fiecare leu câştigat, statul opreşte aproape 45 de bani

Vineri, 22 Ianuarie 2021
1372

Noul ministru al Economiei, Antreprenoriatului şi Mediului de Afaceri, Claudiu Năsui, recunoaște că România are cea mai mare povară fiscală pe salariul minim iar angajaţii fac salariul ap...

Hidroplasto Botoșani obține primul contract pentru lucrările de pe Autostrada A2

Vineri, 22 Ianuarie 2021
572

Compania Hidroplasto Botoșani a obținut un nou contract de instalare a dispozitivelor pentru acoperirea rosturilor de dilatație, de această dată pentru o autostradă. Mai exact, noul proiect al s...