Efectele pandemiei: Ne-am apucat de construit și am devenit mai gospodari

Efectele pandemiei: Ne-am apucat de construit și am devenit mai gospodari

Românii nu au stat degeaba cât au fost închiși în case pentru a nu se infecta cu noul coronavirus. Cei mai mulți dintre ei și-au căutat de lucru în gospodărie iar alții chiar s-au apucat de construcții noi. Practic, de voie, de nevoie, am devenit mai gospodari.

Datele făcute publice astăzi, miercuri, de Institutul Naţional de Statistică (INS), arată că volumul lucrărilor de construcţii a crescut cu 3,4% ca serie brută în octombrie faţă de luna precedentă şi cu 19,5% comparativ cu perioada similară a anului trecut.

Mai mult, ca serie ajustată, în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, lucrările în construcţii s-au majorat cu 1% în octombrie 2020 faţă de septembrie şi cu 23,7% faţă de octombrie 2019.

În primele zece luni din acest an, volumul total al lucrărilor de construcţii a crescut, ca serie brută, cu 18%. Pe elemente de structură au avut loc creşteri la lucrările de reparaţii capitale (+54,5%), lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+34,4%) şi la construcţiile noi (+8,5%).

Pe obiecte de construcţii, seria brută evidenţiază creşteri ale volumului clădirilor rezidenţiale (+20,9%), clădirilor nerezidenţiale (+19,7%) şi al lucrărilor de construcţii inginereşti (+19%).

Pe elemente de structură s-au înregistrat creşteri astfel: lucrările de reparaţii capitale (+51,0%), lucrările de construcţii noi (+25,1%) şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+11,4%).

 

Spune-ne opinia ta