Statul român a încasat anul trecut 314 milioane de euro din plata rovinietei! Ar fi putut construi minim 31 de kilometri de autostradă. Or fi și nu-i vedem noi?

Statul român a încasat anul trecut 314 milioane de euro din plata rovinietei! Ar fi putut construi minim 31 de kilometri de autostradă. Or fi și nu-i vedem noi?

Deşi România este țara cu cei mai puţini kilometri de autostradă pe cap de locuitor din Uniunea Europeană, Compania de Drumuri strânge sume incredibil de mari din amenzi sau plata rovinietei.

Numai anul trecut șoferii români au lăsat în conturile CNAIR peste un miliard şi jumătate de lei!

Asta înseamnă nu mai puțin de 314 milioane de euro, bani cu care s-ar fi putut construi cel puțin 31 de kilometri de autostradă. Iar acest lucru, mai ales în zona de câmpie, unde costul pentru un singur kilometru se ridică la 10 milioane de euro.

Dar CNAIR nu a încasat bani doar din vânzarea celor 22 de milioane de roviniete, ci şi din lipsa lor! În 2019 inspectorii CNAIR au aplicat peste 700 de mii de amenzi şi peste 150 de mii de sancţiuni pentru neplata taxei de Pod - Fetești.  

Pe rețeaua de Autostrăzi și Drumuri Naționale sunt montate peste 100 de camere pentru verificarea rovinietei, iar amenzile pornesc de la 250 de lei pentru autoturisme și ajung la 4.500 de lei pentru camioane. Încasările din rovinietă ajung la bugetul CNAIR în timp ce amenzile la bugetul de stat.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

(P) Relansare monumentală: ReduceriPreturi.ro reînvie după zece ani

astăzi, 13:46
16

ReduceriPreturi.ro, unul dintre pionierii ofertelor online, se întoarce după zece ani de pauză cu o nouă viziune și o abordare modernizată. Relansarea include funcționalități îmbun...

Îl mai țineți minte pe Aron Bălan, spaima șoferilor din Botoșani?

astăzi, 13:12
131

Un tânăr care are la activ sute de fapte de furt comise pe raza județelor Suceava și Botoșani a fost condamnat miercuri, 24 aprilie, de magistrații de la Judecătoria Gura Humorului, î...

Școala performanței: Elevii din Botoșani au participat la Concursul Județean ”Ioan Țicalo”

astăzi, 12:45
93

Obiectivul principal al concursului este de a încuraja dezvoltarea spiritului de competiție și a interesului pentru studiul limbii și literaturii române și al matematicii, evaluarea co...