Fără limite: Trei căprioare braconate în zona de fontieră. Două erau vii când au fost găsite de polițiști

Fără limite: Trei căprioare braconate în zona de fontieră. Două erau vii când au fost găsite de polițiști

Doi bărbați au fost prinși de către polițiștii de frontieră în timp ce transportau într-un autoturism trei exemplare de căprior, braconate.

Evenimentul a avut loc acum două zile, iar poliţiştii de frontieră au avut un șoc în momentul în care au oprit un autoturism de teren marca Mitsubishi. În mașină se aflau două persoane, ambii cetăţeni români, iar în portbagaj erau acoperite de văzul privitorilor nu mai puțin de trei căpriori.

Polițiștii de frontieră au descoperit pe bancheta din spate a autoturismului o căprioară care avea trei plăgi prin împuşcare şi o armă de vânătoare, iar în bena acoperită a autovehiculului alte două căprioare, dar care erau vii.

Incidentul a avut loc în zona localității Ungheni din Iași, iar în cadrul primelor verificări, poliţiştii de frontieră au stabilit ca arma de vânătoare şi  vânatul aparţin pasagerului autovehiculului, un cetăţean român  în vârstă de 49 de ani. Având în vedere cele constatate, a fost luată măsura conducerii persoanei în cauză şi a autoturismului la sediul Sectorului P.F. Iaşi.

“Cu ocazia cercetărilor efectuate, bărbatul  a prezentat, ca justificare pentru braconarea celor trei exemplare de căprior, trei autorizaţii de vânătoare emise pe numele altor persoane. În cauză, poliţiştii de frontieră au întocmit lucrare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “braconaj”, arma de vânătoare şi cartuşele au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar cele trei exemplare de căprior în valoare de 28.500 lei au fost predate către AVPS Iaşi”, au explicat polițiștii de frontieră.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Îl mai țineți minte pe Aron Bălan, spaima șoferilor din Botoșani?

astăzi, 13:12
53

Un tânăr care are la activ sute de fapte de furt comise pe raza județelor Suceava și Botoșani a fost condamnat miercuri, 24 aprilie, de magistrații de la Judecătoria Gura Humorului, î...

Școala performanței: Elevii din Botoșani au participat la Concursul Județean ”Ioan Țicalo”

astăzi, 12:45
63

Obiectivul principal al concursului este de a încuraja dezvoltarea spiritului de competiție și a interesului pentru studiul limbii și literaturii române și al matematicii, evaluarea co...

Atenție, părinți! Un adolescent de 17 ani s-a stins din viață fulgerător, medicii l-au resuscitat două ore în zadar!

astăzi, 12:17
2162

Un adolescent de 17 ani s-a stins din viață fulgerător, luni noaptea, în jurul orei 22:00.Tragedia s-a petrecut la Pașcani. Adolescentul a ajuns la Spitalul Municipal de Urgență din Pa...