Spitalul Judetean se extinde

Proiectul privind extinderea Unității de Primiri Urgențe a mai trecut de o etapă ieri, când specialiști de la ADR Nord-Est au efectuat vizita în teren iar raportul este unul favorabil. „Am mai depăşit o etapă și urmează proiectarea”, a spus Costică Macaleți, preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani.

Spitalul Judetean se extinde

Nevoia de extindere şi dotare cu aparatură vine după ce în ultimii ani cadrele medicale au fost sufocate de numărul tot mai mare de prezentări. Planurile noului UPU sunt pentru o dublare a suprafetei utile, de la 700 la aproape 1500 de metri pătraţi, cu extindere atât în parcarea Spitalului Judeţean, dar şi pe înălţime. Ministerul Sănătății a introdus Botoşaniul pe lista unităților care vor fi modernizate din fonduri europene în perioada următoare. Astfel, UPU ar urma să se extindă încă şase metri în interiorul parcării pe toată lungimea clădirii spitalului, dar şi pe înălţime, clădirea adiacentă, unde vin ambulanţele şi este triajul bolnavilor urmând să primească încă un etaj, unde vor fi birourile administrative, vestiarele şi o sală de pregătire. De asemenea, parcarea spitalului ar urma să fie redesenată, iar rondul din centrul acesteia să fie eliminat pentru a face loc la alte spaţii de parcare. 
Modernizările vor fi efectuate în cadrul Axei prioritare 8, „Dezvoltarea infrastructurii de sănătate şi sociale”, Obiectivul strategic 8.2, „Îmbunătățirea calității şi a eficienței îngrijirii spitalicești de urgență” din cadrul Programului Operațional Regional aprobat de către Comisia Europeană. Valoarea totală a proiectului fiind de aproape 1,5 milioane de euro.

 

Spune-ne opinia ta