Sinodul mitropolitan al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, precizări cu privire la "presupuse abateri de natură morală, atribuite Preasfinţitului Corneliu, Episcopul Huşilor"!

Sinodul mitropolitan al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, precizări cu privire la "presupuse abateri de natură morală, atribuite Preasfinţitului Corneliu, Episcopul Huşilor"!

 Episcopul Huşilor, Corneliu Bârlădeanu  

Sinodul mitropolitan al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei s-a întrunit vineri pentru a lua act "cu tristeţe de existenţa în spaţiul public a unor dezbateri cu privire la presupuse abateri de natură morală, atribuite Preasfinţitului Corneliu, Episcopul Huşilor". După analiza atentă a problematicii legate de acest caz, urmează ca "forurile prevăzute de legislaţia bisericească în vigoare să rânduiască cele cuvenite în astfel de situaţii", se arată într-un comunicat de presă remis redacției.

Redăm integral comunicatul Biroului de presă al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei:

"În ziua de 14 iulie 2017, s-a întrunit la Reşedinţa mitropolitană din Iaşi Sinodul mitropolitan al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei.

Sinodul mitropolitan a luat act cu tristeţe de existenţa în spaţiul public a unor dezbateri cu privire la presupuse abateri de natură morală, atribuite Preasfinţitului Corneliu, Episcopul Huşilor.

Membrii Sinodului mitropolitan au luat act de declaraţia Preasfinţitului Corneliu, care a afirmat că acuzaţiile care i se aduc nu au un suport real, fiind false.

Sinodul mitropolitan a analizat cu atenţie întreaga problematică legată de acest caz, urmând ca, forurile prevăzute de legislaţia bisericească în vigoare să rânduiască cele cuvenite în astfel de situaţii.

Ierarhii Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei îndeamnă clericii şi credincioşii din Moldova să stăruiască în rugăciune, statornicie în dreapta credinţă şi în împlinirea poruncilor lui Dumnezeu".

        

Precizăm că tot vineri Patriarhia Română a confirmat, prin purtătorul de cuvânt, că în imaginile controversate, în care apar doi bărbaţi întreţinând relaţii sexuale, este Episcopul Huşilor.

Astfel, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, a declarat că, după ce a analizat imaginile cu doi bărbaţi întreţinând relaţii sexuale, apărute în spaţiul public, poate confirma că unul dintre aceştia este Episcopul Huşilor, Corneliu Bârlădeanu.

"Astăzi am vizionat această filmare şi, din păcate, sunt constrâns de realitate, să confirm că persoana implicată implicată în această înregistrare este actualul episcop de Huşi", a declarat Vasile Bănescu, conform Mediafax.

Bănescu a precizat că acesta va fi sfătuit, cel mai probabil, să se retragă din funcţie.

Joi, reprezentanţii Episcopiei Huşi declarau că imaginile ar fi, potrivit lui Bârlădeanu, trucate.

"Preasfinţitul susţine că imaginile la care faceţi referire sunt trucate şi la momentul de faţă atât pot să vă comunic. Este în desfăşurare un proces penal de şantaj. Episcopul Corneliu susţine că acele imagini nu sunt reale", a declarat Cosmin Gubernat, consilier cultural şi social - misionar al Episcopiei Huşilor, citat de Mediafax.

Un răspuns asemănător a venit şi din partea avocatului Episcopului Corneliu Bârlădeanu.

"Clientul meu nu recunoaşte sub nicio formă imaginile respective, susţine sută la sută că sunt trucate, că probabil aşa cum aţi văzut, eu nu le-am văzut foarte bine, sunt blurate şi în acelaşi timp se vede că s-a intervenit pe ele, deci clientul nu se recunoaşte în film şi a negat tot timpul că ar fi existat filme cu el", a declarat avocatul Liviu Bran, conform sursei citate.

Pe 30 iunie, procurorii DNA Iaşi i-au trimis în judecată pe Sebastian Jitaru, preot arhimandrit la Catedrala Episcopală Huşi, Gheorghe Damian, preot de caritate la Spitalul Judeţean Vaslui, şi Mihai Bumbu, preot paroh la Parohia Văleni, judeţul Vaslui, pentru că l-ar fi şantajat pe Episcopul Huşilor, Corneliu Bârlădeanu.

DNA susţinea că un înalt ierarh al Bisericii Ortodoxe Române ar fi fost şantajat de trei preoţi cu materiale presupus compromiţătoare, cerând în schimb funcţii şi bani, iar surse judiciare declarau atunci corespondentului Mediafax că persoana şantajată este Episcopul Huşilor, Corneliu Bârlădeanu.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un corp al Spitalului „Mavromati” intră în reabilitare. Unde va fi mutată activitatea?

astăzi, 14:41
122

De săptămâna viitoare încep lucrările de reabilitare a corpului de clădire care găzduiește bucătăria, dar și spălătoria Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșan...

Posturi scoase la concurs într-o instituție din Botoșani!

astăzi, 14:22
255

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) din Botoșani anunță faptul că în luna martie s-au vacantat în cadrul instituției două locuri de muncă. Este vorba despre două posturi de c...

Cum vrea un fost consilier al lui Costică Macaleți să schimbe pe furiș procedura de verificare a colaboratorilor Securității!

astăzi, 13:54
119

În timp ce Parlamentul numește șase noi membri în Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS), în instituție mocnește un scandal legat de procedura de ...