Șapte cazuri noi de infectare cu Covid-19, din circa o sută de teste prelucrate. Toate probele au fost trimise la Iași

Șapte cazuri noi de infectare cu Covid-19, din circa o sută de teste prelucrate. Toate probele au fost trimise la Iași

Alte șapte persoane din județul Botoșani au fost diagnosticate cu noul coronavirus, în ultimele 24 de ore, informează Direcția de Sănătate Publică (DSP).

Bilanțul persoanelor infectate s-a ridicat la 1543, miercuri, la nivelul județului Botoșani, conform statisticii DSP.

De marți, de la ora 10:00, până miercuri la aceeași oră, au fost prelucrate peste 100 de probe biologice recoltate unor persoane din județ, în vederea depistării Covid-19. Marți seară, peste 300 de teste au fost trimise spre procesare în unitățile spitalicești din Iași, întrucât aparatele PCR al „Mavromati” au prezentat disfuncționalități, potrivit sursei citate.

DSP arată că numărul cazurilor active în prezent a crescut la 155, iar incidența infectărilor per mia de locuitori este de 0,32, la nivelul întregului județ.

Totalul deceselor înregistrate în rândul botoșănenilor infectați este 106, ultimul caz fiind cel al bărbatului de 48 de ani care beneficiase de tratament cu plasmă de covalescență, iar bilanțul vindecaților de la debutul pandemiei este de 1282, potrivit situației centralizate de DSP.

Botoșani se menține pe locul 30, între județe, privind numărul de infectări, conform statisticii centrale de miercuri.

În ultimele 24 de ore, la nivel național, au fost raportate 1.767 de cazuri noi de COVID-19, cel mai mare număr de până acum al infecțiilor cu coronavirus. Au fost făcute 24.544. Alți 47 de români infectați au murit, în timp ce la Terapie Intensivă sunt internați, miercuri, 498 de pacienți.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Roxana Aiacoboaei

Accidentul mortal din Cândești a fost produs de un tânăr de 19 ani

astăzi, 08:15
173

După aproape o săptămână de verificări efectuate de către polițiștii din cadrul Serviciului Rutier, a fost identificat autorul accidentului mortal petrecut pe 14 octombrie &ici...

Circa o treime din testele prelucrate în ultimele 24 de ore s-au pozitivat. 37 de cazuri noi la Botoșani

Luni, 19 Octombrie 2020
1137

Alți 37 de botoșăneni au fost diagnosticați cu noul coronavirus, în ultimele 24 de ore, potrivit datelor furnizate de Direcția de Sănătate Publică (DSP). Incidența de infectare se ridic...

Dorohoiancă trimisă cu elicopterul la Iași, după un atac vascular cerebral

Luni, 19 Octombrie 2020
1317

O femeie în vârstă de 45 de ani, din municipiul Dorohoi, a fost preluată de un elicopter SMURD, luni după-amiază, aflându-se în stare critică.Pacienta a suferit un acc...