România scapă de pensionarii care nu mai vor să plece de pe posturile de la buget! Pensia nu va mai putea fi cumulată cu salariul la stat!

România scapă de pensionarii care nu mai vor să plece de pe posturile de la buget! Pensia nu va mai putea fi cumulată cu salariul la stat!

Ministerul Muncii lucrează la un proiect de lege prin care să fie interzis cumulul pensiei cu salariul la stat, ministrul Violeta Alexandru declarând că în foarte scurt timp va prezenta în guvern o "propunere coerentă în acest sens".

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a declarat la Digi 24 că la acest moment se lucrează la un proiect de lege care prin care să fie interzis cumulul pensiei cu salariul în salariul bugetar.

"Da, se lucrează la un proiect de lege, în cadrul echipei mele, la Ministerul Muncii. Am făcut o primă lectură a unei variante pe care echipa mi-a prezentat-o, urmează să o finalizăm pe măsură ce colectăm toate informațiile legate de persoanele cărora li s-ar aplica o asemenea prevedere”, a declarat Violeta Alexandru.

Ea a spus că în foarte scurt timp va prezenta în guvern o "propunere coerentă", urmând să fie decisă forma finală și forma de reglementare.

"În foarte scurtă vreme, voi prezenta o propunere coerentă colegilor mei de cabinet, urmând să decidem care este forma finală, respectiv care este calea, în ce măsură va fi prins într-un proiect de lege, trimis Parlamentului sau va fi prins în altă formă de reglementare. Deocamdată, suntem în plin proces de elaborare a unei prime variante”, a afirmat ministrul Muncii.

Întrebată dacă un astfel de proiect ar putea duce cu gândul la criza economică din 2008, perioadă în care a mai existat de altfel această interdicție, și dacă are legătură cu situația economică actuală, Violeta Alexandru a răspuns: "Are legătură în primul rând cu faptul că trebuie să existe existe o justă măsură pentru cei care, deși au vârsta de a putea lucra, beneficiază de pensie, după care se angajează în sistemul public. Are legătură cu justețea unei măsuri față de o situație dată în care o persoană, deși în plină formă de muncă, după ce primește pensia se angajează tot într-o instituție publică, de unde vine concluzia că ea poate munci în continuare".

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, și ministrul de externe, Teodor Meleșcanu, s-au aflat în situația menționată de ministru

Din declarația de avere reieșea că fostul Ministrul de Externe cumula pensia cu salariu de stat. Pensia și salariul sunt încasate după o muncă prestată la același minister. El încasa o pensie de la MAE de 107.302 lei pe an, adică 1.900 de uro. Meleșcanu a câștigat, anul trecut, ca șef al diplomației 151.711 lei, adică 2.750 de  euro. În total, anul trecut Meleșcanu a câștigat, de la buget, prin cumularea pensiei și a salariului, suma de 4.650 de euro pe lună. 

Fostul ministru al Agriculturii Petre Daea încasa un salariu și două pensii de la stat . Petre Daea a avut, în 2018, o pensie de 39.666 de lei din sistemul de asigurări sociale. La aceasta se adaugă pensia specială, primită conform statutului deputaților și senatorilor, în valoarea de peste 111.000 de lei.

Daea a câștigat, ca ministru, suma de 140.000 de lei. Veniturile lunare ale lui Daea au fost de 5.300 de euro.

În același timp, premierul Orban a confirmat astăzi interzicerea cumulului pensiei cu salariul din sistemul de stat! Ludovic Orban spune despre interzicerea cumulului pensiei cu salariul din sistemul de stat: Nu este normal ca persoane care s-au pensionat şi beneficiază de pensie să beneficieze şi de un venit din sistemul public.

Premierul Ludovic Orban s-a declarat de acord cu interzicerea cumulului pensiei cu salariul din sistemul de stat, argumentând că nu este normal ca persoane care s-au pensionat şi beneficiază de pensie să beneficieze şi de un venit din sistemul public, transmite News.ro.

Întrebat dacă este de acord cu intenţia Ministerului Muncii de a interzice cumulul pensiei cu salariul de la stat, Orban a replicat: ”Cum să nu. Nu e normal ca persoane care s-au pensionat şi beneficiază de pensie să beneficieze şi de un venit din sectorul public. E vorba de a nu permite ca cineva care s-a pensionat – e vorba de foarte mulţi care s-au pensionat la 40 şi ceva de ani, cu o pensie peste medie – să cumuleze cu salariul din sectorul public”.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Au început înscrierile pentru admiterea în școlile care pregătesc polițiștii din penitenciare! (foto)

astăzi, 10:17
8

Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) anunță că au început înscrierile pentru admiterea în unitățile de învățământ care pregătesc personalul din sis...

Votează destinația anului 2024, Cornișa face parte dintre atracțiile supuse votului. „Să ne mândrim că suntem finaliști!”

astăzi, 09:43
76

Cornișa Aqua Park&Sports a intrat într-o competiție ce are drept scop promovarea turismului. „Votează destinația anului” este una dintre cele mai importante competiții desti...

Tot mai mulți români din Italia se întorc acasă: „S-a scumpit totul, plătim și aerul pe care îl respirăm”

astăzi, 09:27
109

Tendința este reflectată și de datele recente care indică o scădere semnificativă a sumelor de bani trimise în țară de către românii stabiliți în Italia, conform statistici...