România este oficial ţara cea mai periculoasă pentru biciclişti şi pietoni din Uniunea Europeană!

România este oficial ţara cea mai periculoasă pentru biciclişti şi pietoni din Uniunea Europeană!

Știm că atunci când conduceți prin Botoșani vă place să băgați piciorul în accelerație și să conduceți cu viteză maximă! Știm că vă grăbiți să fiți primii, să atrageți privirile pe stradă când faceți drifturi în miez de noapte. Că înjurați femeile la trecerile de pietoni, și că trimiteți la mama natură bătrânele care se chinuie să treacă strada. La fel ca polițiștii din stradă, cu toții știm acest lucru.

Natura umană este concurențială. Cumva, putem căuta mereu explicații. La nevoie, cei mai mulți dintre noi își dau silința și chiar le găsesc!

Rezultatele analizelor făcute de Eurostat ne arată însă cât ne costă toată această concurență dusă la extrem:  România este oficial cea mai periculoasă ţară din UE pentru biciclişti şi pietoni!

Rata deceselor în rândul pietonilor în accidente de trafic rutier din România este cea mai ridicată din Europa, înregistrându-se 37 de decese la un milion de locuitori.

Vecinii bulgari deţin şi ei primul loc în statisticile UE în cazul accidentelor în care sunt implicate autoturisme, mai arată studiu Eurostat.

Numărul de decese înregistrate în accidentele de circulaţie rutieră în Uniunea Europeană a fost estimat la aproximativ 25.000 în 2017, ceea ce înseamnă că au avut loc 50 de accidente mortale la un milion de locuitori.

Numărul anual de decese pe drumurile UE a fost de aproximativ 25.000 din 2013 până în prezent. Numărul se află în scădere faţă de cele 43 de mii de accidente mortale înregistrate în 2007.

Decesele în accidente auto au reprezentat aproape jumătate (46%) din totalul accidentelor rutiere fatale în 2017, urmate de decesele în cazul pietonilor (21%), motocicliştilor (15%), bicicliştilor (8%).

În statele membre ale UE, Bulgaria ocupă cel mai mare loc în categoria autoturismelor cu 64 de decese la un milion de locuitori (potrivit datelor din 2016), la polul opus se află Malta cu 11 decese.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Actorii botoșăneni care au călcat pe covorul roșu de la Cannes revin în Botoșani! (Foto)

astăzi, 11:55
29

Comunitatea Rușilor Lipoveni din Botoșani, împreună cu Uniunea Armenilor din România - sucursala Botoșani, invită publicul pe 24 martie, la ora 12.30, în Sala “Eminescu&rd...

Mesaj devastator pentru politicieni de la copilul unor români care muncesc în Italia: ”I-au înstrăinat pe părinții mei!” / ”Noi o să fim puterea țării!”

astăzi, 11:25
85

La doar 15 ani, Denis, un adolescent de origine română născut și crescut în Italia, a devenit subiectul unei dezbateri intense după ce a postat pe rețelele de socializare un mesaj pat...

S-au oprit sau nu căutările lui Ayan pe timpul nopții? Mărturisirea unui localnic: ”Aici pot confirma!” (Foto)

astăzi, 10:34
1046

Din fericire, copilul a fost găsit luni de către polițiști. Micuțul era nevătămat, fiind predat imediat medicilor pentru a fi evaluat medical.Dispărut de duminică, în jurul orei 15....