România a transformat amenzile pentru încălcarea restricțiilor Convid-19 în afacere: amenzile sunt în valoare de 85 milioane dolari, scrie presa străină

România a transformat amenzile pentru încălcarea restricțiilor Convid-19 în afacere: amenzile sunt în valoare de 85 milioane dolari, scrie presa străină

“România face milioane din aplicarea amenzilor coronavirusului” și “România blocată de amenzi” sunt doar două din titlurile publicațiilor străine care se referă la amenzile aplicate în această lună în România din cauza încălcării regulilor impuse pentru stoparea epidemiei de coronavirus.

Jurnaliștii de la Foxnews privesc cu uimire la cum România a adus milioane de dolari la buget în ultima lună din aplicarea amenzilor persoanelor care nu au respectat restricțiile impuse prin Starea de Urgență.

Cetățenii țării din sud-estul Europei trebuie să completeze un formular oficial înainte de a pleca de acasă pentru a explica de ce au ieșit, care trebuie să fie prezentat împreună cu o carte de identificare, dacă este oprit de poliție sau de armată, remarcă jurnaliștii.

Oricine e prins încălcând aceste restricții se poate confrunta cu amenzi de la 2.000 de lei românești (aproximativ 450 de dolari) până la 20.000 (aproximativ 4.500 de dolari), scrie și BBC cu uimire.

În perioada cuprinsă între 24 martie și 19 aprilie, în România, au fost emise aproximativ 200.000 de amenzi, în valoare de 85 milioane dolari, scrie BBC.

Suma este egală cu banii strânși în februarie din impozitul pe profit, potrivit România-insider.com, o sumă, după cum remarca și BBC, egală cu impozitul pe profit adunat de la toate firme din România în februarie 2020!

Și în alte țări europene s-au aplicat un număr mare de amenzi. Franța și Spania au dat aproximativ 800.000 și, respectiv, 500.000 de amenzi, pentru nerespectarea restricțiilor. Dar valorile sunt mult mai mici raportate la veniturile populației.

Totuși, “Marea Britanie, care are o populație de peste trei ori mai mare decât cea a României, a emis în jur de 3.500 de amenzi într-o perioadă similară, dar amenzile sunt cuprinse între 60 - 65 GBP” mai remarcă BBC.

De exemplu, amenda aplicată în Maria Britanie ar fi, echivalată în moneda noastră națională, aproximativ 330 - 350 de lei, de aproape 60 de ori mai mică decât cea aplicată în România!

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Iftime este recunoscător: ”M-a salvat Mailat, minunea asta de copil!” / ”Cu Andone și cu echipa asta mă luptam la orice loc!”

astăzi, 08:08
26

FC Botoșani a trecut de Dinamo, scor 2-1, după un meci nebun. Prima repriză a durat mai bine de o oră, iar în ea Dinamo și-a dat un autogol, a marcat de două ori, dar doar o reușită a fo...

Viața cruntă a unei bunici din Botoșani: ”Oamenii bolnavi nu merită să fie umiliți astfel!” (Foto)

astăzi, 07:42
226

Bătrâna are nevoie de alimente, scutece cu scai mărimea L, produse de igienă (mai ales șervețele umede), haine lejere din bumbac XL (mai ales pantaloni), un pat medical electric sau orice p...

Andone, după victoria cu Dinamo: ”Atmosfera a fost extraordinară. Le mulțumesc suporterilor!”

astăzi, 07:16
208

Antrenorul echipei FC Botoșani, Bogdan Andone, în vârstă de 49 de ani, a oferit câteva cuvinte la finalul meciului.”Dumnezeu ne-a dat punctele înapoi!”&bd...