Record de cazuri noi COVID. Botoșani: 16 pozitivi din 300 de teste, un nou deces în urma infecției

Record de cazuri noi COVID. Botoșani: 16 pozitivi din 300 de teste, un nou deces în urma infecției

Nu mai puțin de 16 botoșăneni au fost diagnosticați cu noul coronavirus, în ultimele 24 de ore, la nivelul județului Botoșani, potrivit datelor furnizate de Direcția de Sănătate Publică (DSP). În același interval temporal, au fost declarați vindecați alți 26 de pacienți dintre cei infectați, dar s-a înregistrat și un nou deces COVID.

Astfel, bilanțul persoanelor infectate s-a ridicat la 1660, miercuri, la nivelul județului Botoșani, conform statisticii instituției.

De marți, de la ora 10:00, până miercuri la aceeași oră, au fost prelucrate 310 probe biologice recoltate unor persoane din județ, în vederea depistării Covid-19.

Numărul cazurilor active în prezent a scăzut la 188, iar incidența de infectare este de 0,42 per mia de locuitori.

Până la această oră, în rândul botoșănenilor infectați cu noul coronavirus, s-au înregistrat 110 decese, ultimul consemnat fiind al unui bărbat de 62 de ani, din comuna Vorona, care avea și alte comorbidități. El a fost testat pozitiv marți, decesul fiind declarat în aceeași zi.

La nivel național, județul Botoșani se menține pe locul 30, privind numărul de infectări, potrivit statisticii centrale.

******

În ultimele 24 de ore, la nivel național, au fost raportate 2.158 de cazuri noi de COVID-19, cel mai mare număr de infecții cu coronavirus de la începutul pandemiei. La terapie intensivă sunt internați în stare gravă 550 de pacienți cu COVID-19. În același interval de timp, s-au declarat 33 de decese în rândul infectaților.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Roxana Aiacoboaei

Locuință mistuită de flăcări. O bătrână a ajuns la spital cu arsuri

astăzi, 15:27
150

Jarul căzut din sobă pe materiale combustibile a aprins locuința unei bătrâne, miercuri după-amiază, în localitatea Bozieni din orașul Săveni. Femeia, în vârstă 88 de ...

Bărbat internat cu arsuri, după ce a încercat să aprindă focul cu benzină

astăzi, 13:02
218

Un bărbat de 52 de ani, din comuna Ungureni, a ajuns la spital cu arsuri de gradul II și III pe față și pe mâna stângă, după ce a încercat să aprindă focul în sobă cu...

Tânăr prins la plimbare cu mașina, fără permis și alcoolizat

astăzi, 11:04
134

Un tânăr de 23 de ani, din orașul Darabani, este vizat într-un dosar penal, după ce a fost prins conducând, marți, deși nu are acest drept. În plus, el consumase băuturi ...