Raluca Turcan, botoșăneanca din Guvernul României, despre târgurile de Crăciun: „E ca şi cum i-ai arunca pe români în ghearele morţii”

Raluca Turcan, botoșăneanca din Guvernul României, despre târgurile de Crăciun: „E ca şi cum i-ai arunca pe români în ghearele morţii”

Vicepremierul României, botoșăneanca Raluca Turcan a răbufnit după decizia primarului Craiovei de a organiza un târg de Crăciun.

Şi preşedintele Klaus Iohannis a afirmat că le recomandă românilor să îşi plănuiască sărbătorile de iarnă cu grijă, întrucât coronavirusul nu va dispărea până atunci.

Raluca Turcan susţine că nu este „oportună” organizarea unor târguri de Crăciun având în vedere actuala criză sanitară. „Să te ambiţionezi să faci târg de Crăciun acum, în plină pandemie, este ca şi cum i-ai arunca pe români în ghearele morţii”, consideră Turcan.

„Să te ambiţionezi să faci târg de Crăciun acum, în plină pandemie, este ca şi cum i-ai arunca pe români în ghearele morţii. Chiar nu cred că este oportun să facem târguri de Crăciun şi cred că toţi edilii ar trebui să militeze public cât mai vizibil, în faţa oamenilor pe care îi reprezintă, pentru măsuri de distanţare fizică, de sănătate, de igienă personală”, a afirmat Raluca Turcan, joi seară, la Realitatea Plus.

Raluca Turcan a explicat că „noi înşine” suntem prima barieră în lupta cu virusul. Referindu-se la edilii care nu ţin cont de restricţiile impuse de pandemia generată de coronavirus, viceprim-ministrul a spus că în astfel de situaţii se poate vorbi despre „improvizaţie”, despre oameni care „nu ştiu”, incompetenţă care ajunge în unele locuri să fie criminală, dar şi „politicianism ieftin”, pentru că sunt politicieni care „pentru o mână de voturi amanetează sănătatea oamenilor”.

Primarul municipiului Craiova, Lia Olguţa Vasilescu, a anunţat, în urmă cu câteva zile, că în oraşul pe care îl conduce au început pregătirile pentru târgul de Crăciun.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Rugăciune pentru cei bolnavi într-o parohie din Botoșani. ”Vă rog și pe dumneavoastră să pomeniți aceste nume” (Foto)

astăzi, 15:14
27

Credincioșii s-au rugat joi seara alături de preoți pentru cei bolnavi și neputincioși. Oameni care au mare nevoie de rugăciunea semenilor.Joi seara, 18 aprilie, cinci preoți au slujit Tain...

Luptătorii greco-romani de la LPS Botoșani, lideri incontestabili la nivel național! (foto)

astăzi, 14:49
26

În perioada 12 – 14 aprilie 2024, sportivii din cadrul secției de lupte a Liceului cu Program Sportiv (LPS) din Botoșani au participat la Finala Cupei României pentru categoria de ...

FC Hermannstadt - FC Botoşani, astăzi de la ora 17:30

astăzi, 14:03
82

FC Hermannstadt şi FC Botoşani se întâlnesc astăzi în etapa a cincea a play-out-ului Superligii.Vezi oferta Superbet pentru meciul cu Hermannstadt!Gazdele sunt lideri &i...