Raed Arafat, prezent la Flămânzi la deschiderea unui nou punct de lucru al ISU- FOTO

Secretarul de stat Raed Arafat a dar curs invitaţiei de a participa, duminică, la operaţionalizarea unui nou punct de lucru al Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Botoşani, la Flămânzi.

Raed Arafat, prezent la Flămânzi la deschiderea unui nou punct de lucru al ISU- FOTO

Raed Arafat a venit însoţit de şeful Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, Daniel Dragne, la eveniment fiind prezenţi şi şefi ai serviciilor pentru situaţii de urgenţă din Moldova.

Imediat după ce a ajuns la Flămânzi, secretarul de stat a avut o scurtă întrevedere în sediul primăriei cu şefii judeţului, primarii din localităţile în care va fi activ noul serviciu, parlamentari, dar şi cu reprezentanţii UPU-SMURD Botoşani. 

Ceremonia de operaţionalizare a noului punct ISU de la Flămânzi a debutat cu primirea onorului de către RAed Arafat, după care a urmat un scurt moment religios. Sute de cetăţeni asistă la ceremonial. Tricolorul a fost pus pe nacela autospecialei de lucru la înălţime.

Înfiinţarea noului punct de lucru din cadrul Detaşamentului de Pompieri Botoşani are ca scop eficientizarea acţiunilor de intervenţie prin reducerea timpului de răspuns.

Echipajul va executa misiuni specifice de pregătire şi răspuns în cazul producerii unor situaţii de urgenţă pe raza administrativ teritorială a oraşului Flămânzi şi a comunelor Copălău, Frumușica, Lunca, Prăjeni, Sulița și Plugari (județul Iași), cu cele 33 de sate aparţinătoare, numărul total de locuitori care vor beneficia de serviciile noii structuri fiind de aproximativ 30.000.

Punctul de lucru Flămânzi va avea în compunere o autospecială de intervenție cu apă şi spumă şi modul de descarcerare.











 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Liberalii și-au depus candidaturile pentru Consiliul Județean Botoșani. Iftime: ”Politica nu este doar vot, este despre cum poți să faci bine oamenilor!” (Foto, Video)

astăzi, 11:33
23

Partidul Național Liberal de la Botoșani a depus astăzi candidaturile pentru președinția Consiliului Județean și pentru funcțiile de consilieri județeni.”Lumea așteaptă schimbarea...

Cosmin Andrei, PSD: „Candidez pentru a finaliza toate investițiile începute și pentru a continua dezvoltarea orașului nostru împreună cu botoșănenii”

astăzi, 10:53
62

„Dragi botoșăneni, vă mulțumesc pentru încrederea acordată în 2020. Am finalizat proiectele rămase neterminate, am finalizat proiecte început de mine și voi mai finaliza...

Tânărul fermier din Botoșani: Viața între doctorat și câmpurile de rapiță din satul natal! (Foto)

astăzi, 10:09
556

Gabriel Iustinian Saveliev este din comuna Broscăuți, județul Botoșani. A studiat la Facultatea de Agricultură din cadrull Universității de Ştiinţele Vieții „Ion Ionescu de la Brad&rdq...