„Rabla pentru electrocasnice” debutează imediat după alegeri: pe 15 decembrie

„Rabla pentru electrocasnice” debutează imediat după alegeri: pe 15 decembrie

Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Mircea Fechet, a anunțat astăzi că „Rabla pentru electrocasnice” va debutat pe data de 15 decembrie.

Programul are un buget total de 40 de milioane de lei și va permite utilarea caselor cu aparate electrocasnice de ultimă generație, pentru cel puțin 100.000 de români.

„Investim un buget dublu față de anul 2018. Toți ne ajutăm acasă de astfel de echipamente și ne bucurăm ori de câte ori ne mai cumpărăm ceva nou și modern: fie că este vorba despre un frigider în bucătărie sau un smart tv în sufragerie. Din 15 decembrie, orice român își va putea înlocui un aparat electric sau electrocasnic vechi cu unul nou, în pas cu avansul tehnologic al zilei de astăzi”, a declarat ministrul Mircea Fechet.

Rabla pentru Electrocasnice 2020 a introdus în lista echipamentelor finanțate prin Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) patru produse care nu au existat în edițiile anterioare: aspiratoare, uscătoare de rufe, laptopuri și tablete.

Valoarea voucherului pentru fiecare dintre cele 9 echipamente fiananțate este de:

- laptopuri – finanțare de 500 de lei;

- aparate de aer condiționat, frigidere sau combine frigorifice, televizoare, uscătoare de rufe, mașini de spălat vase, cu o finanțare nerambursabilă de 400 de lei;

- tablete și mașini de spălat rufe – finanțare nerambursabilă de 300 de lei;

- aspiratoare, cu o finanțare nerambursabilă de 200 de lei.

Aceste sume vor ajunge sub formă de vouchere electronice, după un proces de înscriere, care se va desfășura online.

 

Spune-ne opinia ta