Protestatari implicaţi în violenţele de la mitingul din februarie 2017 împotriva OUG 13, condamnaţi la închisoare

Trei protestatari implicaţi în violenţe împotriva jandarmilor la mitingul organizat în Piaţa Victoriei, în februarie 2017, împotriva adoptării OUG 13 pe Justiţie au fost condamnaţi vineri de Judecătoria Sectorului 1 la închisoare cu executare, iar alţi opt au primit pedepse cu suspendare.

Protestatari implicaţi în violenţele de la mitingul din februarie 2017 împotriva OUG 13, condamnaţi la închisoare

   Foto: Inquam

Potrivit deciziei instanţei, în acest dosar au fost condamnaţi la închisoare cu executare: Ionuţ Cristian Dinu - 3 ani, Octavian Gheorghe - 3 ani şi 11 luni, Radu Răzvan Marian - 4 ani şi 6 luni, plus 3.000 lei amendă penală. Infracţiunile reţinute în sarcina lor sunt de ultraj, tulburarea ordinii şi liniştii publice, folosirea de obiecte periculoase.

Alţi opt protestatari au primit pedepse cu suspendare: Ştefan Gabriel Lupu - 1 ani şi 4 luni, Alexandru Claudiu Palade - 1 an şi 10 luni, Andrei Cătălin Pavel - 2 ani şi o lună, Andrei Bogdan Fagel - 1 an şi 6 luni, Alexandru Timinschi - 2 ani şi 6 luni, Alexandru Boşcu - 2 ani, Daniel Ionuţ Ion - 2 ani şi 6 luni, Andrei Dumitrescu - 2 ani şi 6 luni.

Instanţa a mai dispus ca ei să presteze între 90 şi 120 de zile muncă neremunerată în folosul comunităţii, în cadrul Poliţiei Locale Sector 1 sau Administraţiei Domeniului Public Sector 1.

Doi tineri - Iancu Alin Alexandru şi Călin Mihai - au primit avertisment, iar Alexandru Moraru a fost achitat. În cazul lui Robert Liviu Iancu, instanţa a dispus măsura educativă a asistării zilnice pe 6 luni, perioadă în care nu are voie să participe la adunări publice cu caracter politic, social, cultural sau sportiv de orice amploare, acţiuni de protest organizate sau spontane. El mai trebuie să urmeze un curs de pregătire şcolară sau de formare profesională şi să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Bucureşti.

Pe latură civilă, cinci protestatari trebuie să-i achite unui jandarm pe care l-au agresat 2.000 euro cu titlu de daune materiale şi 35.000 euro daune morale. De asemenea, patru protestatari trebuie să-i achite unui alt jandarm 6.000 euro daune materiale şi morale. Un jandarm trebuie să primească daune totale de 22.000 de euro, iar un altul daune de 2.200 euro. Instanţa a mai dispus prelevarea probelor biologice de la inculpaţi în vederea introducerii profilelor genetice în SNDGJ, la data rămânerii definitive a sentinţei.

Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel.

În iunie 2017, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti i-au trimis în judecată pe antenumiţi, pentru săvârşirea infracţiunilor de tulburarea ordinii şi liniştii publice, ultraj, port sau folosirea fără drept de obiecte periculoase. Faţă de un alt protestatar trimis în judecată, instanţa a dispus încetarea procesului penal, în urma decesului acestuia în august 2017.

Procurorii susţin că, în noaptea de 1 spre 2 februarie 2017, în timp ce se aflau în zona Piaţa Victoriei, unde se desfăşura un miting paşnic la care participau aproximativ 100.000 de persoane, inculpaţii s-au manifestat violent, aruncând cu diverse obiecte contondente (sticle, bucăţi de gheaţă, containere) în jandarmii aflaţi la faţa locului, provocându-le acestora suferinţe fizice. De asemenea, asupra unora dintre inculpaţi au fost găsite obiecte periculoase (cuţite, bricege), care erau interzise a fi deţinute într-o astfel de adunare publică.

Sursa: Agerpres

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
609

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
457

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
2994

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...