Protest spontan la Sectia de Psihiatrie Botosani! FOTO, VIDEO

Protest spontan la Sectia de Psihiatrie Botosani! FOTO, VIDEO
Cadrele medicale de la Psihiatrie, unitate devenita dupa comasare sectie a Spitalului Mavromati, protesteaza in aceste momente din cauza salariilor reduse!

Angajatii sunt extrem de nemultumiti de faptul ca, dupa comasare, au primit salariile reduse. S-au taiat sporuri, oamenii constantand acest lucru abia cand au primit fluturasii de salariu. De asemenea, protestatarii se tem ca, prin comasare, se urmareste desfiintarea sectiei de Psihiatrie.



Cadrele medicale spun ca salariile au fost reduse cu cate 2-3 milioane lei vechi, medicul Vlad precizand chiar ca salariul sau este mai mic cu 8 milioane de lei.

"Din 3 martie suntem la Spitalul Judetean si lumea s-a revoltat, la noi sunt conditii mai grele de munca. Lumea asteapta un raspuns, ca nu stie nimeni ce s-a intamplat. La garzi de platea dublu, s-a scazut la 50%, e o scadere pe mai multe capitole, dar per total a afectat salariile. Nu stim de ce s-a intamplat acest lucru", spune medicul Nicolae Vlad.

Nimeni de la Spitalul Judetean nu da nicio explicatie, nimeni nu discuta cu ei, acuza angajatii: "Avem sefi noi de doua saptamani, dar nu i-am vazut niciodata. Eu am acum salariu de 6 milioane de lei, mai putin decat o confectionera", spune una dintre asistentele care protesteaza.

"Ne-au redus foarte mult salariile, mie mi-au luat 250 de lei din salariu. Toata lumea are salariile taiate, vom ajunge acasa fara nimic. Nu ne-a informat nimeni nimic, ne-am trezit cu mai putini bani pe fluturas fata de luna trecuta.Suntem la Spitalul Judetean de la 1 martie, iar noi acum am luat salariile pe februarie, cand nu eram la Spitalul Judetean", a precizat o alta asistenta.




"Vrem sa stim daca vom merge cu salariile acestea sau cu salariile noastre, pentru ca ni s-a promis ca odata cu comasarea vom fi preluati cu acelasi salariu, vom primi si 5% spor de urgenta pentru ca Spitalul Judetean a devenit spital de grad III, si atunci avem niste facilitati. Numai promisiuni am primit pana cum si dintr-o data ne-am trezit cu sporul de 75% redus cu 25%, ceea ce nu este normal. Este vorba de sporul nostru pentru personalul care lucreaza la paturi", a declarat Ana Amaritei, lider de sindicat.
 

 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Șpagă de 500.000 de euro pentru angajarea unui botoșănean! Dosar răsunător la DIICOT (Video)

astăzi, 12:19
117

Apar informații din dosarul în care primarul Iașului, Mihai Chirica, este acuzat de autorizarea în condiții ilegale ale unor construcții din municipiul Iași.Un funcționar, martor...

Botoșănean atacat noaptea pe stradă de un tânăr de 20 de ani!

astăzi, 12:02
66

La data de 25 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore, pe numele unui tânăr, de 20 de ani, din municipiul Botoș...

Liberalii și-au depus candidaturile pentru Consiliul Județean Botoșani. Iftime: ”Politica nu este doar vot, este despre cum poți să faci bine oamenilor!” (Foto, Video)

astăzi, 11:33
160

Partidul Național Liberal de la Botoșani a depus astăzi candidaturile pentru președinția Consiliului Județean și pentru funcțiile de consilieri județeni.”Lumea așteaptă schimbarea...