Protest spontan la Sectia de Psihiatrie Botosani! FOTO, VIDEO

Protest spontan la Sectia de Psihiatrie Botosani! FOTO, VIDEO
Cadrele medicale de la Psihiatrie, unitate devenita dupa comasare sectie a Spitalului Mavromati, protesteaza in aceste momente din cauza salariilor reduse!

Angajatii sunt extrem de nemultumiti de faptul ca, dupa comasare, au primit salariile reduse. S-au taiat sporuri, oamenii constantand acest lucru abia cand au primit fluturasii de salariu. De asemenea, protestatarii se tem ca, prin comasare, se urmareste desfiintarea sectiei de Psihiatrie.Cadrele medicale spun ca salariile au fost reduse cu cate 2-3 milioane lei vechi, medicul Vlad precizand chiar ca salariul sau este mai mic cu 8 milioane de lei.

"Din 3 martie suntem la Spitalul Judetean si lumea s-a revoltat, la noi sunt conditii mai grele de munca. Lumea asteapta un raspuns, ca nu stie nimeni ce s-a intamplat. La garzi de platea dublu, s-a scazut la 50%, e o scadere pe mai multe capitole, dar per total a afectat salariile. Nu stim de ce s-a intamplat acest lucru", spune medicul Nicolae Vlad.

Nimeni de la Spitalul Judetean nu da nicio explicatie, nimeni nu discuta cu ei, acuza angajatii: "Avem sefi noi de doua saptamani, dar nu i-am vazut niciodata. Eu am acum salariu de 6 milioane de lei, mai putin decat o confectionera", spune una dintre asistentele care protesteaza.

"Ne-au redus foarte mult salariile, mie mi-au luat 250 de lei din salariu. Toata lumea are salariile taiate, vom ajunge acasa fara nimic. Nu ne-a informat nimeni nimic, ne-am trezit cu mai putini bani pe fluturas fata de luna trecuta.Suntem la Spitalul Judetean de la 1 martie, iar noi acum am luat salariile pe februarie, cand nu eram la Spitalul Judetean", a precizat o alta asistenta.
"Vrem sa stim daca vom merge cu salariile acestea sau cu salariile noastre, pentru ca ni s-a promis ca odata cu comasarea vom fi preluati cu acelasi salariu, vom primi si 5% spor de urgenta pentru ca Spitalul Judetean a devenit spital de grad III, si atunci avem niste facilitati. Numai promisiuni am primit pana cum si dintr-o data ne-am trezit cu sporul de 75% redus cu 25%, ceea ce nu este normal. Este vorba de sporul nostru pentru personalul care lucreaza la paturi", a declarat Ana Amaritei, lider de sindicat.
 

 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Comună din Botoșani fără internet, copiii, puşi să facă ore online. „Ca şi cum l-ai pune pe orb să scrie o declaraţie“

Miercuri, 30 Septembrie 2020
968

Părinţii dintr-o comună botoşăneană sunt revoltaţi că elevii trebuie să facă din nou ore on-line în perioada alegerilor. Aceştia spun că este umilinţa supremă, având în...

Medic nou la Unitatea de Primiri Urgențe

Miercuri, 30 Septembrie 2020
623

Nu mai puțin de opt medici stomatologi s-au înscris pe postul fără concurs de medic dentist de la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean.După selecția dosarelor, au mai ră...

Donație importantă pentru copiii și adulții cu dizabilități aflați în unitățile rezidențiale din cadrul D.G.A.S.P.C Botoșani

Miercuri, 30 Septembrie 2020
377

Începând de miercuri, 30 septembrie 2020, beneficiarii unităților rezidențiale din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Botoșani, copii ...