Unul dintre organizatorii protestului, Monica Ali Saleh, a declarat că protestul are ca scop şi atragerea atenţiei asupra faptului că mamele nu sunt informate în privinţa stării de sănătate a copiilor lor.
"Este şi acea infecţie, ancheta va stabili şi acest lucru, dar este de necrezut să iei analize de la un copil suferind şi să vină rezultatul analizei după ce el a murit", a spus Monica Ali Saleh.
Surprinzător, în faţa Consiliului Judeţean Botoşani, protestatarii au fost aşteptaţi de către vicepreşedintele Dorin Birta, de către managerul Spitalului Judeţean Mavromati, Corneliu Mihai şi de către directorul medical al unităţii sanitare, medicul Angela Ţurcanu.
La protest au participat şi voluntari din Germania ai Asociaţiei "El rămâne credincios", al cărei director, Carmen Olaru, a susţinut că dacă un asemenea caz se întâmpla într-un spital din Germania, exploda. "Probabil că este momentul să ne trezim şi noi la realitate, pentru că sistemul românesc sanitar, nu doar la Maternitate, e în moarte clinică!", a afirmat Carmen Olaru.
La protest au participat şi Otilia şi Lucian Alexandrescu, părinţii bebeluşului care a murit, care au fost invitaţi la discuţii cu conducerea spitalului de către Dorin Birta.
Când au încheiat discuţiile, cei doi au intrat în rândul protestatarilor şi au parcurs alături de aceştia traseul negociat cu Jandarmeria: Pietonalul Unirii- Bulevardul Eminescu, segmentul cuprins între Monumentul 1907- Giratoriul de la fosta Poliţie Rutieră (pe care circulaţia a fost închisă cât a durat marşul) şi apoi, pe trotuarul străzii George Enescu până în faţa Secţiei de Obstetrică- Ginecologie.
Aici, protestatarii, în special femeile, au cerut respect, salvarea vieţii mamelor şi copiilor şi dreptul la viaţă.