Protest pentru viaţă şi pentru sănătatea sistemului sanitar botoşănean! FOTO- VIDEO

Protest pentru viaţă şi pentru sănătatea sistemului sanitar botoşănean! FOTO- VIDEO
Pentru şansa la viaţă, pentru dotarea unităţilor sanitare şi nu doar a celor în care vin pe lume bebeluşi, pentru respect şi pentru demnitate, pentru viaţă- pentru asta câteva zeci de botoşăneni, femei şi bărbaţi, vârstnici şi copii au lăsat confortul casei lor şi au venit alături de familia Alexandrescu, greu încercată de moartea bebeluşului la doar câteva ore după naştere.

Unul dintre organizatorii protestului, Monica Ali Saleh, a declarat că protestul are ca scop şi atragerea atenţiei asupra faptului că mamele nu sunt informate în privinţa stării de sănătate a copiilor lor.

"Este şi acea infecţie, ancheta va stabili şi acest lucru, dar este de necrezut să iei analize de la un copil suferind şi să vină rezultatul analizei după ce el a murit", a spus Monica Ali Saleh.

Surprinzător, în faţa Consiliului Judeţean Botoşani, protestatarii au fost aşteptaţi de către vicepreşedintele Dorin Birta, de către managerul Spitalului Judeţean Mavromati, Corneliu Mihai şi de către directorul medical al unităţii sanitare, medicul Angela Ţurcanu.

"În calitate de medic şi de părinte, eu îmi exprima compasiunea faţă de familia Alexandrescu pentru asemenea moment regretabil. Din punctul de vedere al spitalului, am demarat o anchetă administrativă care să stabilească cauzele decesului acestui copil. În paralel există şi o expertiză medico- legală care se face de către Institutul de Medicină Legală de la Iaşi. Nu este chiar atât de simplu, medicina nu înseamnă că unu plus unu fac doi, este greu să găseşti cauzele decesului şi trebuie examene extrem de amănunţite. În ce priveşte tardivitatea cu care au sosit rezultatele unor teste, vreau să vă spun că un examen micro-biologic durează aproximativ trei zile până la identificarea unui germen. Sigur, s-a început tratamentul cu antibiotic imediat ce s-a recoltat examenul microbiologic. Cât despre acuzele la adresa cadrelor medicale, ne cerem scuze pentru lipsa de transparenţă, noi vom avea o discuţie în Consiliul Medical cu toţi cei implicaţi după ce vom avea toate rezultatele anchetei administrative", a declarat Angela Ţurcanu.

La protest au participat şi voluntari din Germania ai Asociaţiei "El rămâne credincios", al cărei director, Carmen Olaru, a susţinut că dacă un asemenea caz se întâmpla într-un spital din Germania, exploda. "Probabil că este momentul să ne trezim şi noi la realitate, pentru că sistemul românesc sanitar, nu doar la Maternitate, e în moarte clinică!", a afirmat Carmen Olaru.

La protest au participat şi Otilia şi Lucian Alexandrescu, părinţii bebeluşului care a murit, care au fost invitaţi la discuţii cu conducerea spitalului de către Dorin Birta.

Când au încheiat discuţiile, cei doi au intrat în rândul protestatarilor şi au parcurs alături de aceştia traseul negociat cu Jandarmeria: Pietonalul Unirii- Bulevardul Eminescu, segmentul cuprins între Monumentul 1907- Giratoriul de la fosta Poliţie Rutieră (pe care circulaţia a fost închisă cât a durat marşul) şi apoi, pe trotuarul străzii George Enescu până în faţa Secţiei de Obstetrică- Ginecologie.

Aici, protestatarii, în special femeile, au cerut respect, salvarea vieţii mamelor şi copiilor şi dreptul la viaţă.
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Avertizare now casting- COD PORTOCALIU de furtuni!

Miercuri, 20 Septembrie 2017
1902

Potrivit Avertizării, până la orele 23:30, în judeţul Botoșani, în localităţileBotoșani, Bucecea, Dorohoi, Flămânzi, Bălușeni, Brăești, Broscăuți, Cânde...

Sebastian Coltescu, luat la tinta de antrenorii Flavius Stoican si Costel Enache: ”E strigator la cer”

Miercuri, 20 Septembrie 2017
246

Antrenorul celor de la Poli Iași a fost trimis în tribună în minutul 55 al meciului cu FC Botoșani."Este strigător la cer să nu poți discuta cu arbitrul! L-am întrebat...

RATAREA campionatului in meciul FC Botosani - Poli Iasi! A sutat peste poarta de la un metru de linia portii - VIDEO

Miercuri, 20 Septembrie 2017
157

Unul dintre ele a fost în minutul 77. La scorul de 3-2 în favoarea gazdelor, echipa lui Flavius Stoican a oferit una dintre marile ratări din acest sezon: Kizito i-a pus mingea în f...