Propunere radicală pentru șoferii care nu plătesc amenzile rutiere

Amenzile rutiere sunt o adevărată problemă pentru șoferi. Mulți aleg să nu le plătească sperând că se vor prescrie. Pe viitor, cei care nu-și achită amenzile ar putea să facă închisoare.

Propunere radicală pentru șoferii care nu plătesc amenzile rutiere

Parlamentarii vor să introducă o lege prin care șoferii care nu fac muncă în folosul comunității în cazul în care nu achită amenzile rutiere să plătească sancțiunea rutieră prin închisoare între 3 luni și 2 ani.

Acum, neplata amenzilor poate fi pedepsită cu ore de muncă în folosul comunității. Se întâmplă însă destul de rar. Dacă șoferii refuză să facă această muncă, aceștia vor primi o nouă amendă care se prescrie în cinci ani. Astfel, cum, necum, conducătorii auto indisciplinați scapă de amendă și nici nu muncesc în folosul comunității.

Astfel că se pregătește o modificare a Codului Penal prin care refuzul de a efectua munca în folosul comunității se va pedepsi cu închisoare între trei luni și doi ani.

Potrivit playtech.ro, mai există și varianta prin care atunci când amenzile de circulație nu sunt plătite, autoritățile încep procedura de recuperare a banilor. Într-o primă fază, primăriile îl somează pe cel care a primit amenda. Dacă în termen de 15 zile de la somație amenda nu este plătită, primăriile pot trece la executare silită. În cazul în care suma nu este extrem de mare, se recurge la poprire pe conturi bancare sau pe salarii.

Conform cifrelor, doar un sfert dintre amenzile date de polițiști sunt plătite de către șoferi, semn că România are o mare problemă din acest punct de vedere. În statele din Occident, gradul de recuperare al banilor depășește 90%.

Un alt proiect de lege prevede ca românii să poată să plătească amenzile la jumătate, în termen de 15 zile, în loc de 48 de ore așa cum este legea acum. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
611

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
459

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
2999

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...