Primarul Ovidiu Portariuc, alături de botoșănenii care ies în stradă să protesteze

Primarul Ovidiu Portariuc, alături de botoșănenii care ies în stradă să protesteze
Un nou protest la care sunt așteptate să participe sute de persoane din Botoșani ar urma să aibă loc miercuri seara, în Piața Revoluției din municipiul Botoșani, mobilizarea făcându-se prin intermediul rețelelor de socializare.

Primarul Ovidiu Portariuc salută aceste manifestări ale tinerilor și spune că este alături de ei în demersul de a înlătura politicienii corupți.

Întrebat dacă se va alătura protestatarilor, edilul a spus că nu ar dori să confiște o manifestare “pură și curată".Totodată, el a făcut un apel și la liderii politici de pe plan local.

“Este o mișcare a societății civile, a tinerilor și nu aș vrea să fiu acuzat că vreau să confisc sau vreau să deturnez aceste lucruri. Îi susțin și sunt alături de ei. Eu lupt împotriva corupției din interior, din sistem, și ne este mult mai greu. Vedeți ce greu ne este după ani de zile să scoatem la iveală lucruri care s-au întâmplat în ultimii 8-10 ani. Dumnealor trag un semnal de alarmă, este foarte bine că o fac și îi încurajez să o facă și încurajez cât mai mulți tineri să iasă pentru că până la urmă asta este forța democrației, ca politicienii să vadă că sunt urmăriți de către comunitate și orice eroare, mai devreme sau mai târziu, va fi plătită fie pe calea juridică, fie pe calea votului sau a aprecieiri populare. Poate ar trebui mai des ca societatea să reacționeze la astfel de lucruri pentru că văd că numai cazuri de acest gen scot practic oamenii din acea pasivitate. Am rugămintea către lideiri politici locali să nu confiște această mișcare a tinerilor care este curată, inocentă și să vedem din nou lideri politici care luptă împotriva corupției, este un sfat prietenesc către lideiri politici din Botoșani", a spus primarul Ovidiu Portariuc.  

Zeci de mii de români au ieșit, marți seară, în stradă pentru a organiza un protest în memoria victimelor din clubul Colectiv și au cerut demisia Guvernului. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Lângă noi: Un pastor din Suceava, arestat pentru viol, agresiune sexuală și rele tratamente față de propriii copii

astăzi, 07:53
171

Un pastor neoprotestant a fost trimis în judecată, în stare de arest preventiv, sub acuzații înfiorătoare, legate de exploatarea propriilor copii, inclusiv exploatare sexuală și...

Nereguli descoperite de Curtea de Conturi la DSP Botoșani

astăzi, 07:38
353

Raportul Curții de Conturi privind gestionarea resurselor publice în perioada stării de urgență demască plăți ilegale sau neconforme făcute în Direcțiile de Sănătate Publică di...

Botoșăneanul care și-a ucis concubina cu toporul, arestat preventiv

Marţi, 11 August 2020
259

Bărbatul de 56 de ani care și-a ucis concubina, în vârstă de 62 de ani, din comuna Corlăteni, prin lovituri cu toporul, a fost arestat preventiv pentru o perioadă de 30 de zile, adică până ...