Primarul Ovidiu Portariuc, alături de botoșănenii care ies în stradă să protesteze

Primarul Ovidiu Portariuc, alături de botoșănenii care ies în stradă să protesteze
Un nou protest la care sunt așteptate să participe sute de persoane din Botoșani ar urma să aibă loc miercuri seara, în Piața Revoluției din municipiul Botoșani, mobilizarea făcându-se prin intermediul rețelelor de socializare.

Primarul Ovidiu Portariuc salută aceste manifestări ale tinerilor și spune că este alături de ei în demersul de a înlătura politicienii corupți.

Întrebat dacă se va alătura protestatarilor, edilul a spus că nu ar dori să confiște o manifestare “pură și curată".Totodată, el a făcut un apel și la liderii politici de pe plan local.

“Este o mișcare a societății civile, a tinerilor și nu aș vrea să fiu acuzat că vreau să confisc sau vreau să deturnez aceste lucruri. Îi susțin și sunt alături de ei. Eu lupt împotriva corupției din interior, din sistem, și ne este mult mai greu. Vedeți ce greu ne este după ani de zile să scoatem la iveală lucruri care s-au întâmplat în ultimii 8-10 ani. Dumnealor trag un semnal de alarmă, este foarte bine că o fac și îi încurajez să o facă și încurajez cât mai mulți tineri să iasă pentru că până la urmă asta este forța democrației, ca politicienii să vadă că sunt urmăriți de către comunitate și orice eroare, mai devreme sau mai târziu, va fi plătită fie pe calea juridică, fie pe calea votului sau a aprecieiri populare. Poate ar trebui mai des ca societatea să reacționeze la astfel de lucruri pentru că văd că numai cazuri de acest gen scot practic oamenii din acea pasivitate. Am rugămintea către lideiri politici locali să nu confiște această mișcare a tinerilor care este curată, inocentă și să vedem din nou lideri politici care luptă împotriva corupției, este un sfat prietenesc către lideiri politici din Botoșani", a spus primarul Ovidiu Portariuc.  

Zeci de mii de români au ieșit, marți seară, în stradă pentru a organiza un protest în memoria victimelor din clubul Colectiv și au cerut demisia Guvernului. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Maeștrii în informatică de la „Laurian”, nominalizați ca cetățeni de onoare ai municipiului Botoșani

astăzi, 19:56
375

Profesorul din Botoșani care coordoneză loturile naționale în cadrul olimpiadelor internaționale de informatică de doi ani, după alți cinci în care a coordonat lotul de seniori, și elevul cu...

În acest weekend: „Frumoasa și bestia”, pe scena Teatrului pentru Copii

astăzi, 18:56
48

Duminică, 22 septembrie a.c., de la orele 11:00 şi 12:30, boto;[nenii sunt a;teptaí la Teatrul „Vasilache”, unde pot viziona spectacolul „Frumoasa şi Bestia“, &i...

A murit regizorul Alexandru Darie

astăzi, 18:41
329

Regizorul Alexandru Darie, managerul Teatrului Bulandra, s-a stins din viață miercuri, la vârsta de 60 de ani. Era internat în stare gravă la Spitalul Fundeni din București, ...