Precauţie la Vatican: Papa Francisc îşi suspendă apariţiile în public

Precauţie la Vatican: Papa Francisc îşi suspendă apariţiile în public

Papa Francisc va vorbi duminică în faţa pelerinilor de la Roma prin intermediul unei legături video, a anunţat Vaticanul. Reprezentanţii Suveranului Pontif şi-au exprimat îngrijorarea faţă de pericolul răspândirii infecţiilor cu noul coronavirus.

În paralel, Vaticanul insistă asupra faptului că Francisc suferă de o simplă răceală şi nu este vorba despre noul coronavirus.

În aceste condiții, Papa Francis evită apariţiile în public ca o măsură de precauţie faţă de răspândirea infecţiilor cu noul coronavirus și va vorbi duminică pelerinilor de la Vatican prin intermediul unei legături video în loc să apară la fereastra din Piaţa Sf. Petru.

Vaticanul a anunţat sâmbătă decizia suveranului pontif de a nu apărea în public. Comunicatul de presă invocă îngrijorarea legată de răspândirea infecţiilor cu noul coronavirus, arată CNN.

Potrivit textului dat publicităţii de Vatican, aceste măsuri au fost luate pentru a ”evita riscul răspândirii Covid-19 într-o adunare publică”.

Francisc încă tratează o răceală pe care a contactat-o în ultimele săptămâni. Marţi, publicaţia Il Messagero a dezvăluit că papa a fost testat pentru prezenţa noului coronavirus şi rezultatul a fost negativ.

Papa Francisc, în vârstă de 83 de ani, are o stare de sănătate bună, dar în tinereţe a pierdut o parte dintr-un plămân în urma unei afecţiuni respiratorii, arată platforma Time.

Suveranul pontif va susţine tot cu ajutorul unei legături video şi audienţele săptămânale programate miercuri.

Vaticanul a anunţat şi că participarea publicului la slujbele papale din cursul săptămânii, de la Vatican, a fost anulată până pe 15 martie. În mod normal, papa susţine slujbe zilnice la care participă mici grupuri de vizitatori.

Serviciul de sănătate al Vaticanului, folosit de angajaţii papali şi de familiile acestora a fost închis pentru dezinfecţie după ce joi, un preot catolic francez de la Roma a fost depistat pozitiv cu noul coronavirus. Un oficial de la Vatican a fost plasat în carantină, chiar dacă nu manifesta simptome de Covid-19, pentru că a intrat în contact cu preotul infectat.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Rareș Prisacariu s-a mutat din Botoșani. ”Părinții mei au făcut cel mai mare sacrificiu din viața lor!” (Foto)

astăzi, 08:12
941

Premiul câștigat la ”Românii au talent” i-a adus notorietate, dar și dorința de a face mult mai mult pentru a-și îndeplini visul, acela de a deveni actor. Copilul din...

Ce s-a întâmplat cu Ayan după ce a fost găsit. ”A vorbit tot drumul, spunea că a văzut un lup…”

astăzi, 07:38
2686

Băiețelul era sprijinit de un copac, epuizat și speriat, în apropierea unei lăcaș de cult, la câțiva kilometri de locul în care fusese văzut ultima dată.Copilul a fost ur...

Doliu în mediul academic, s-a stins un profesor care a pregătit studenți și la Botoșani!

astăzi, 07:10
808

Din rândul universitarilor de la departamentul de Căi de Comunicații și Fundații de la Facultatea de Construcții și Instalații, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Ia...