Praful saharian ajunge și la Botoșani!

Praful saharian ajunge și la Botoșani!

   foto: Meteo Nord-Est

Ciclonul care se manifestă în nordul Africii şi peste Marea Mediterană a râspândit la mari distanţe praful saharian, curenţii aducându-l în special deasupra Turciei şi în zona de nord vest a Mării Negre. Fenomenul, foarte rar în România, se produce frecvent în munţii Alpi, vestul şi centrul continentului european fiind în calea curenţilor de aer care vin din Africa.

Potritiv Meteo Nord Est, luni, 26 martie 2018, în a doua parte a zilei, deasupra regiunii noastre se va afla o masă de aer care va conține praf saharian. "Acest praf nu reprezintă un pericol pentru populație, însă în cazul averselor e posibil să îl regăsiți pe ferestre și mașini", precizează sursa citată.

Se pare că fenomenul poate afecta autoturismele. Astfel, praful pătează vopseaua, poate afecta motorul pe interior și, de asemenea, crește consumul de benzină. 

Șoferilor li se recomandă și își spele mașinile imediat după ce au observat că au mașina pătată de acest praf saharian.

Un mecanic auto cu vechime în domeniu a precizat ce trebuie să facă toți conducătorii auto în aceste condiții. "Nisipul în sine nu poate afecta autoturismul, dar dacă norul de praf a trecut prin zone cu aciditate scăzută, atunci vopseaua mașinii va avea de suferit, în sensul că se va păta în scurt timp. De aceea ar fi mai bine să fie spălate cât mai repede posibil", spune Sandu Manolache, pentru libertatea.ro. Mecanicul a mai ținut să precizeze faptul că, din cauza acestui fenomen, filtrul de aer este lăsat înfundat cu nisip, și mai mult de atât, poate crește consumul de acombustibil al autoturismului.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
615

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
463

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
3003

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...