Poliţiştii dau peste cap planul la amenzi, dar şi cu victime colaterale! "Cum să mă dea jos din taxi să-l verifice pe taximetrist?"

Poliţiştii botoşăneni s-au apucat de dat amenzi în stânga şi în dreapta şi nu omit nimic. Taximetre oprite în trafic, mici comercianţi loviţi la "finanţe" şi şoferi prinşi pe picior greşit, nimic nu le-a scăpat în ultimele zile.

Poliţiştii dau peste cap planul la amenzi, dar şi cu victime colaterale! "Cum să mă dea jos din taxi să-l verifice pe taximetrist?"

   Foto: Ştiri.Botoşani.Ro

În doar câteva zile, amenzile aplicate de poliţişti au asigurat salariile câtorva bugetari. De când guvernul a majorat salariile unor clase de bugetari, botoşănenii au remarcat activitatea poliţiştilor botoşăneni care "împart" amenzi cu o dărnicie cel puţin interesantă.

"E ca şi cum în sarcina lor a picat majorarea bugetului de salarii al statului. De multe ori nici nu stau la discuţii, te-au prins, te-au sancţionat", spunea un botoşănean.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului Judeţean de Poliţie, de la începutul săptămânii, poliţiştii au continuat acţiunile pentru prevenirea şi combaterea traficului, a prelucrării şi a comerţului ilicit cu ţigarete, produse din tutun, alcool şi alte produse accizabile şi contrafăcute. În clar, au fost organizate peste o sută de acţiuni şi controale în pieţe, târguri, oboare, la unităţi comerciale dar au fost instituite şi filtre rutiere pe rutele de transport, fiind verificate aproape o mie de autovehicule.

Patru infracţiuni prevăzute de Codul Vamal au fost constatate, persoanele depistate încălcând legea alegându-se cu lucrări penale ce vor fi prezentate procurorilor. De asemenea, au fost aplicate 345 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 169.000 de lei. Adică aproape 50 de amenzi pe zi!

48 de sancţiuni pecuniare au fost aplicate pentru contravenţii la Legea pentru protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, 49 de amenzi pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice şi cele mai multe- 217 la legile privind circulaţia pe drumurile publice. Alte 31 de amenzi au sancţionat contravenţii la alte acte normative. În plus au fost confiscate produse în valoare totală de peste 5.000 de lei.

Ceea ce a stârnit însă nemulţumiri majore a fost o acţiune derulată miercuri de poliţiştii rutieri în colaborare cu poliţiştii specializaţi în investigarea criminalităţii economice şi comisari de la Protecţia Consumatorului Botoşani care au acţionat pe linia verificării legalităţii transportului public de persoane în regim de taxi.

În urma activităţilor desfăşurate, au fost oprite în trafic şi controlate peste 130 de vehicule.

"Omul de ce ia taxiul? Pentru că se grăbeşte! Cum să mă dea jos din maşină pentru că, vezi Doamne, ei au de controlat? Păi să-l ia la verificat când e liber, când e în staţie, nu să mă dea pe mine jos din maşină", spunea un botoşănean iritat de faptul că verificările poliţiştilor l-au afectat şi pe el.

În schimb, în 19 cazuri, poliţiştii au constatat abateri de natură contravenţională, fiind aplicate sancţiuni cu amenzi în cuantum total de peste 12.000 lei. Mai mult, poliţiştii au confiscat, în numerar, suma de 260 de lei şi au reţinut un certificat de înmatriculare. Acţiunile poliţiştilor vor continua şi în zilele următoare.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cum vrea un fost consilier al lui Costică Macaleți să schimbe pe furiș procedura de verificare a colaboratorilor Securității!

astăzi, 13:54
3

În timp ce Parlamentul numește șase noi membri în Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS), în instituție mocnește un scandal legat de procedura de ...

Fără taxă de internare la „Mavromati”? Ce spune noul manager al spitalului! (video)

astăzi, 13:32
109

La aproape o săptămână de la ocuparea funcției de manager interimar, economist Corneliu Mihai a participat la o conferință cu presa locală. În cadrul conferinței, managerul unită...

MasterClass de Bune Maniere și Etichetă Socială cu Artech Wine și Virgil Mănescu

astăzi, 13:22
56

Într-o lume în care interacțiunile sociale și profesionale sunt tot mai importante, dezvoltarea abilităților de comunicare și comportament adecvat devine crucială pentru succesul per...