Poli Iaşi învinge FC Botoşani în derby-ul Moldovei

Poli Iași a câștigat derby-ul Moldovei cu FC Botoșani, 2-1, grație "dublei" a lui Andrei Cristea. Echipa lui Stoican obține astfel prima victorie din noul sezon, în timp ce Botoșani suferă prima înfrângere.

Poli Iaşi învinge FC Botoşani în derby-ul Moldovei

 
 

Fără victorie până acum, Poli Iași era obligată să câștige azi, iar echipa lui Stoican a atacat încă din startul meciului. Flores a lovit bara în minutul 23 în urma unei execuții frumoase de la 20 de metri.

Ghinionul ieșenilor a dispărut în minutul 30. Andrei Cristea a deschis scorul cu un șut imparabil de la marginea careului, în urma unei faze în care a fost flancat de nu mai puțin de 6 fotbaliști ai oaspeților., iar 5 minute mai târziu a înscris din nou superb. Vârful de 34 de ani a șutat în vinclu, cu stângul, execuție care l-a lăsat împietrit pe portarul Pap.

Introdus pe teren în repriza secundă, Mihai Roman II a redus din diferență în minutul 53. Atacantul împrumutat de la U Craiova a înscris cu capul din câțiva metri după centrarea lui Chitoșcă.

Până la final, nicio echipă nu a mai avut ocazii notabile, iar Poli Iași a obținut prima victorie din actualul sezon. Totodată, FC Botoșani a bifat primul eșec din noua stagiune.

Ieșenii acumulează 5 puncte și urcă pe locul 10, în timp ce echipa lui Costel Enache rămâne deocamdată pe locul 6, cu 6 puncte.

 

Spune-ne opinia ta