Petre Daea: Este imposibil ca România să propună la Bruxelles tăieri de fonduri pentru combaterea PPA

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a negat acuzaţiile că România a votat, în Consiliul Uniunii Europene, o reducere a propriilor fonduri europene alocate pentru combaterea pestei porcine africane (PPA), pentru anul viitor.

Petre Daea: Este imposibil ca România să propună la Bruxelles tăieri de fonduri pentru combaterea PPA

"Este imposibil ca România să ia o asemenea decizie", a spus, vineri, Petre Daea, când a fost întrebat ce crede despre acuzaţiile făcute de europarlamentarul Siegfried Mureşan.

Ministrul Agriculturii a făcut declaraţiile cu ocazia punerii în funcţiune a staţiilor de pompare Pristol şi Salcia, aflate în cadrul amenajării Izvoarele-Cujmir (judeţul Mehedinţi).

"În calitatea mea de ministru şi responsabil în Guvernul României cu problemele acestea legate de agricultură, am prezentat în Consiliul de Miniştri la Bruxelles, pe data de 16 august, care este situaţia pestei porcine africane (n.r. - PPA) în România, cerând ajutor. Cu câteva zile înainte, transmisesem scrisorile de sprijin şi scrisorile acestea pe procedurile stabilite între instituţiile statale şi între instituţiile europene pentru a primi sprijin de la cei doi comisari, Hogan şi Andriukaitis", a reamintit Daea.

Ministrul Agriculturii a menţionat că a transmis la CE modificările Planului Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR), prin care vor fi alocaţi cei 43 de milioane de euro, pentru investiţii în dezinfectoare, laboratoare sanitar-veterinare şi incineratoare, urmând ca, în zilele următoare, Comisia să le prezinte procedurile.

Europarlamentarul Siegfried Mureşan acuzase Guvernul Dăncilă că a votat în Consiliul Uniunii Europene (UE) tăierea fondurilor pentru PPA. "Guvernul Dăncilă sabotează orice şansă ca fermierii români afectaţi de pesta porcină africană să fie despăgubiţi din fonduri europene! Guvernul României a votat în Consiliul Uniunii Europene (UE) reducerea alocărilor pentru fermierii afectaţi de pesta porcină africană (PPA) în Bugetul UE 2019, la o săptămână după ce solicitasem în Parlamentul European, creşterea cu 110 milioane de euro a alocărilor pentru PPA în bugetul UE de anul viitor", a scris, joi, pe Facebook, europarlamentarul PNL.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
615

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
463

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
3003

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...