Patronatul ar trebui să se întrebe: de ce? Sondaj: șase din zece români sunt nemulţumiţi și vor să-și schimbe locul de muncă în acest an. Mulți din ei sunt hotărâți să părăsească România

Patronatul ar trebui să se întrebe: de ce? Sondaj: șase din zece români sunt nemulţumiţi și vor să-și schimbe locul de muncă în acest an. Mulți din ei sunt hotărâți să părăsească România

Potrivit unui sondaj realizat de Bestjobs, şase din zece angajaţi spun că schimbarea locului de muncă este printre primele trei cele mai importante priorităţi pentru acest an. Şase din zece români sunt nemulţumiţi la locul de muncă, intenţionând să îl schimbe în acest an în speranţa că vor avea un salariu mai mare şi mai mult timp liber.

La începutul anului trecut, doar patru din zece angajaţi români se declarau nemulţumiţi de situaţia lor profesională şi luau în calcul găsirea unui nou job. Astfel, schimbarea jobului, familia şi sănătatea sunt principalele priorităţi ale angajaţilor români în acest an.

Un salariu mai mare şi mai mult timp liber sunt principalele motive pentru care schimbarea jobului este printre priorităţi pentru majoritatea angajaţilor în 2020, mai ales că, din punct de vedere salarial, 2019 nu a fost prea productiv pentru o bună parte dintre ei.

Salariul a stagnat sau chiar a scăzut pentru peste 40% dintre angajaţi, arată un sondaj realizat de BestJobs la finele anului trecut.

Un alt motiv invocat de 42% dintre respondenţi este că vor să schimbe angajatorul, mediul de lucru sau echipa. Totodată, aproape patru din zece consideră că nu au suficiente oportunităţi de dezvoltare personală, iar trei din zece au intrat în noul an fără a se simţi motivaţi la actualul loc de muncă.

Un sfert dintre respondenţi se mai plâng de faptul că lucrează într-o companie în care le este dificil să avanseze, iar 13,4% afirmă că nu le mai place ceea ce fac.

Peste o treime dintre respondenţi analizează opţiunea de a-şi schimba complet domeniul de activitate, 14% au în vedere să îşi caute un job în afara ţării, iar alţi 17% sunt indecişi, însă nu exclud această opţiune.  

Pentru şase din zece respondenţi platformele online de recrutare asigură cele mai mari şanse pentru găsirea unui job nou, iar recomandările / referinţele sunt importante pentru 30% dintre aceştia. Alţii vor să îşi maximizeze şansele de succes aplicând direct la companiile la care vor să se angajeze.

Sondajul a fost efectuat în perioada 02 - 15 ianuarie, pe un eşantion de 1.075 de utilizatori de internet.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Marcel Ciolacu anunță regionalizarea României. ”Asta nu înseamnă că se vor desființa!”

astăzi, 08:45
51

Ciolacu a dat ca exemplu Polonia și arată că se face un studiu foarte amplu privitor la modul în care va fi reorganizată România.”Reforma bugetară și reorganizarea teritori...

Suferința unui copil de 6 anișori: De la un accident banal, la confruntarea cu un inamic necruțător!

astăzi, 08:16
201

Părinții s-au alarmat și l-au dus la medic. Pentru că totul s-a întâmplat în timpul pandemiei, așteptarea pentru programare și diagnostic a fost o încercare grea.Dup...

Care este echipa care a vrut să îl ”fure” pe Andone și cum a răspuns antrenorul de la Botoșani!

astăzi, 07:48
439

Bogdan Andone e aproape să reușească o minune la FC Botoșani, formație pe care a preluat-o în iarnă, cu 12 puncte după 21 de etape.“Mi-a zis că mă salvează în decembrie...