Pensiile celor care nu au cotizat absolut deloc la buget rămân și în acest an 704 lei

Pensiile celor care nu au cotizat absolut deloc la buget rămân și în acest an 704 lei

În România, singurii care știu exact ce pensie vor încasa din septembrie sunt doar beneficiarii pensiei minime garantate de stat. Legea pensiilor rămâne un mister şi în acest an, la fel cum a fost şi în 2019. Încă nu se ştie dacă prevederile ei vor fi aplicate de la 1 septembrie, deşi în bugetul de stat pe 2020 sunt prevăzute sumele cuvenite.

Deci singurii care știu exact ce bani vor primi sunt cei care nu au cotizat deloc la buget și primesc banii din pensia minimă! Pentru anul 2020, cuantumul pensiei minime a fost fixat la 704 lei.

„Cu privire la pensia minimă, în acest moment, plafonul este acelaşi din anul anterior. Aprecierea noastră a fost că în raport cu presiunea pe bugetul pe 2020 cuantumul trebuie să rămână acelaşi, vorbim de 704 lei. Este vorba despre pensiile celor care nu au cotizat în sistemul de pensii şi pentru care statul găseşte, totuşi, îndreptăţit, să acorde o sumă pentru acoperirea, e adevărat, insuficientă, a nevoilor acestor oameni”, a declarat ministrul Muncii.

Violeta Alexandru afirmă că statul român are în vedere principiul contributivităţii atunci când stabileşte indemnizaţia cuvenită pensionarilor: „Acesta este principiul corect pe care ne axăm în toate estimările pe care le-am prins în buget şi ne vom ţine de ele”.

Cât priveşte mărirea aşteptată în toamnă de toţi românii, stipulată în noua Lege a pensiilor, Violeta Alexandru declară că „se fac eforturi pentru găsirea unei soluţii la momentul rectificării bugetare. Vă puteţi aştepta din partea noastră să venim cu o iniţiativă în Guvern în acest an, nu ignorăm problema, suntem foarte concentraţi pe acest aspect”. Totuşi, faptul că ministrul Muncii spune că „şi în cursul anului viitor vom încerca să identificăm soluţii şi veţi vedea din partea noastră o iniţiativă pe această temă” nu prea le dă multe speranţe cetăţenilor.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Câte clase trebuie să ai ca să poți conduce o mașină, ce spune legea!

Vineri, 26 Iulie 2024
774

Prin urmare, toți cursanții trebuie să citească și să rețină prevederile din legea circulației. Iar la finalul pregătirii, susțin un examen teoretic, în cadrul căruia răspund la &ic...

Șoferi din Suceava, prinși pe drumurile din Botoșani cu lemne transportate ilegal!

Vineri, 26 Iulie 2024
75

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că acesta nu deține documente legale pentru cantitatea de 1,5 metri cubi material lemnos transportată, motiv pentru care a fost sancțion...

Invitatul de la Știri cu Gelu Graur: ”Cea mai frumoasă perioadă din an este atunci când sunt pe două roți, împreună cu soția mea!”

Vineri, 26 Iulie 2024
299

Pasiune, adrenalină, călătorii rapide, dar și riscuri în trafic, deseori teribilism și, din păcate, uneori tragedii. În Botoșani, în fiecare lună, zeci de persoane obțin per...