Patriotism local la Piatra Neamţ: PROTEST faţă de decizia instanţei privind pierderea Cheilor Bicazului către Harghita

Zeci de persoane au protestat, duminică, în Piatra Neamţ, faţă de decizia instanţei din Prahova, potrivit căreia Cheile Bicazului aparţin judeţului Harghita şi nu judeţului Neamţ, ca până acum. Oamenii au ascultat Imnul, au cântat "Treceţi batalioane române Carpaţii" şi au fluturat drapelul României.

Patriotism local la Piatra Neamţ: PROTEST faţă de decizia instanţei privind pierderea Cheilor Bicazului către Harghita

Protestul "Nemţenii ies în stradă împotriva anexării Cheilor Bicazului la Harghita" a fost anunţat pe Facebook, iar organizatorii susţin că "nu pot accepta fracţionarea teritoriului judeţului Neamţ".

Câteva zeci de persoane îmbrăcate în port tradiţional au ieşit în marş pe străzile din centrul oraşului Piatra Neamţ pentru a-şi arăta nemulţumirea faţă de această decizie. Oamenii au afişat mesaje precum "Uniţi pentru simbolul judeţului Neamţ", sau "Cheile Bicazului aparţin judeţului Neamţ".

Manifestarea are loc după ce, recent, Tribunalul Prahova a decis modificarea limitei de judeţ dintre Neamţ şi Harghita, iar potrivit deciziei care nu este definitivă, Cheile Bicazului aparţin acum municipiului Gheorgheni din Harghita, şi nu comunei Bicaz Chei din Neamţ.

Sursa: Mediafax

Despre acest subiect, Ştiri.Botoşani a scris şi aici:

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
544

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
396

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
2843

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...