Păsările dintr-un orășel s-au îmbatat, iar oamenii au chemat poliția

Oamenii au semnalat ca pasarile locale par confuze si dezorientate, lovindu-se de geamuri si de masini. Cu alte cuvinte, pasarile s-au cam imbatat si s-au facut vinovate de zbor sub influenta alcoolului.

Păsările dintr-un orășel s-au îmbatat, iar oamenii au chemat poliția

La sectia de politie din Gilbert, o comunitate mica din nordul statului american Minnesota, au fost primite in ultima vreme mai multe apeluri neobisnuite. Oamenii au semnalat ca pasarile locale par confuze si dezorientate, lovindu-se de geamuri si de masini.

Misterul a fost elucidat rapid, oamenii legii constatand ca pasarile mancasera fructe de padure care au intrat in procesul de fermentare mai devreme ca de obicei din cauza unui inghet timpuriu, relateaza Washington Post. Cu alte cuvinte, pasarile in cauza s-au cam imbatat si s-au facut vinovate de zbor sub influenta alcoolului.

Politistii au asigurat ca pasarile isi vor reveni in scurt timp, insa nu este singurul incident de acest gen. Ele au devenit, de fapt, mai frecvente in ultima perioada comparativ cu anii din urma in contexul in care pasarile nu au migrat inca spre sud.

Se intampla mai ales in cazul unor specii de pasari precum mierla americana si matasarul de cedru, care consuma cantitati mai mari de fructe de padure. De asemenea, potrivit sefului politiei din Gilbert, sunt mai afectate pasarile tinere.

Specialistii mentioneaza ca iti dai seama ca o pasare a cam intrecut masura cu coacazele fermentate, cel mai probabil din dorinta de a se pregati pentru calatoria spre sud, dupa comportamentul ei neglijent: zboara mai jos decat de obicei, este neatenta la masini si la alte obstacole etc. Ba uneori se poate intampla sa cada pur si simplu din copac.

In Portland exista chiar si un "centru de dezintoxicare" pentru pasari. Sunt aduse aici vietati care s-au lovit de geamuri sau care au fost gasite pe jos aratand dezorientate. Acestea sunt tinute pana cand isi revin si apoi sunt eliberate. (ziare.com)

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
613

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
461

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
3001

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...