Panică la Pedagogic. Elevă din Moldova luată de ambulanță cu suspiciune de infectare COVID

Panică la Pedagogic. Elevă din Moldova luată de ambulanță cu suspiciune de infectare COVID

O adolescentă din Republica Moldova, elevă la Liceul Pedagogic „Nicolae Iorga” din Botoșani, a fost luată cu ambulanța de la școală, marți, și transportată la spital. Incidentul a creat panică în rândul colegilor de clasă, al cadrelor didactice, dar și în rândul colegilor de internat ai fetei, întrucât simptomele prezentate erau febră și dureri în gât.

În vârstă de 17 ani, tânăra a fost consultată de către medicul școlar, care a solicitat un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță, având în vedere că liceana era suspectată de infectare cu virusul Covid-19. Temerile au fost, însă, spulberate a doua zi.

„Eleva a fost adusă la Unitatea de Primiri Urgențe pentru prelevarea unei probe biologice, apoi preluată de personalul unei secții tampon, primind îngrijiri medicale până la procesarea rezultatului testului PCR. Ulterior, rezultatul comunicat a fost negativ, iar diagnosticul stabilit de cadrele medicale este amigdalită, fiind internată pe Secția de Boli Infecțioase. În acest timp, am izolat colegii de cameră din internat, până la procesarea testului”, a declarat medicul Monica Adăscăliței, manager interimar al Direcției de Sănătate Publică.

Până miercuri, la nivelul județului, 1543 de persoane au fost diagnosticate cu noul coronavirus. Doi elevi, două cadre didactice și un cadru de personal auxiliar școlar au fost confirmați cu această afecțiune, de la debutul noului an școlar, în Botoșani.

 

Spune-ne opinia ta