Șapte cazuri noi de infectare cu Covid-19, din circa o sută de teste prelucrate. Toate probele au fost trimise la Iași

Șapte cazuri noi de infectare cu Covid-19, din circa o sută de teste prelucrate. Toate probele au fost trimise la Iași

Alte șapte persoane din județul Botoșani au fost diagnosticate cu noul coronavirus, în ultimele 24 de ore, informează Direcția de Sănătate Publică (DSP).

Bilanțul persoanelor infectate s-a ridicat la 1543, miercuri, la nivelul județului Botoșani, conform statisticii DSP.

De marți, de la ora 10:00, până miercuri la aceeași oră, au fost prelucrate peste 100 de probe biologice recoltate unor persoane din județ, în vederea depistării Covid-19. Marți seară, peste 300 de teste au fost trimise spre procesare în unitățile spitalicești din Iași, întrucât aparatele PCR al „Mavromati” au prezentat disfuncționalități, potrivit sursei citate.

DSP arată că numărul cazurilor active în prezent a crescut la 155, iar incidența infectărilor per mia de locuitori este de 0,32, la nivelul întregului județ.

Totalul deceselor înregistrate în rândul botoșănenilor infectați este 106, ultimul caz fiind cel al bărbatului de 48 de ani care beneficiase de tratament cu plasmă de covalescență, iar bilanțul vindecaților de la debutul pandemiei este de 1282, potrivit situației centralizate de DSP.

Botoșani se menține pe locul 30, între județe, privind numărul de infectări, conform statisticii centrale de miercuri.

În ultimele 24 de ore, la nivel național, au fost raportate 1.767 de cazuri noi de COVID-19, cel mai mare număr de până acum al infecțiilor cu coronavirus. Au fost făcute 24.544. Alți 47 de români infectați au murit, în timp ce la Terapie Intensivă sunt internați, miercuri, 498 de pacienți.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Roxana Aiacoboaei

Marius Budăi: Îmbătrânirea populației va intensifica creșterea cererii de îngrijire pe termen lung

Vineri, 30 Septembrie 2022
129

Îmbătrânirea populaţiei va intensifica creşterea cererii de îngrijire pe termen lung, care deja este mare, a declarat, vineri, ministrul Muncii, Marius Budăi.„Procesul ...

VIDEO: Doina Federovici a taxat dur atitudinea unor adversari politici în ședința CJ. „Cu penele altuia te poți împodobi, dar nu poți zbura”

Vineri, 30 Septembrie 2022
409

Președintele Consiliului Județean (CJ), Doina Federovici, a avut o intervenție neobișnuită în debutul ședinței de vineri a deliberativului. Oficialul a mulțumit colegilor din plen pentru...

Proiect de 4 milioane de euro pentru modernizarea Școlii Speciale „Sfântul Stelian”

Vineri, 30 Septembrie 2022
155

Consiliul Județean (CJ) a depus un proiect în valoare de circa 4 milioane de euro pentru modernizarea Școlii Speciale „Sfântul Stelian” din municipiul Botoșani, a anunțat v...