Oficial: Românii vor fi avertizați din timp de fenomenele meteo extreme!

Oficial: Românii vor fi avertizați din timp de fenomenele meteo extreme!
Românii vor beneficia de un sistem de avertizare a populației în situații de urgență. Sistemul se numește  "RO-ALERT" și va fi implementat pe teritoriul României în scopul prevenirii pierderii de vieți omenești ca urmare a fenomenelor meteorologice și hidrologice periculoase. Recent, actul normativ care prevede implementarea acestui sistem de alertare a fost publicat în Monitorul Oficial, moment în care a și intrat în vigoare.
 
Sistemul “RO-ALERT” va fi un sistem de avertizare a populației în situații de urgență și implementarea lui are ca scop prevenirea pierderilor de vieți omenești în urma fenomenelor meteo extreme, potrivit Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 72/2017, care a apărut joi în Monitorul Oficial și deja se aplică.
 
Practic, prin acest sistem, atunci când sunt anunțate fenomene meteorologice și hidrologice periculoase, vor fi transmise populației mesaje de avertizare în timp real. Concret, persoanele care locuiesc în zonele în care se anunță fenomene meteo extreme și periculoase vor primi o informare privind aceste fenomene printr-un mesaj de avertizare direct pe telefoanele personale. Aceste mesaje se vor transmite prin intermediul rețelelor tuturor operatorilor de telefonie mobilă din România.
 
Transmiterea rapidă a mesajelor către toți utilizatorii aflați în arealul amenințat se va face chiar și în condiții de congestie a rețelelor operatorilor de telefonie mobilă, iar afișarea mesajelor de alertă pe ecranul terminalului mobil se va face instantaneu, fără a fi necesară vreo intervenție a utilizatorului.
 
Mesajele de alertare se vor putea repeta la intervale de timp configurabile și vor primi aceste mesaje inclusiv terminalele mobile aflate în sistem roaming.
 
Sisteme similare funcționează cu succes și în SUA, Olanda, Lituania, Franța, Germania și Belgia.
 
 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
609

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
457

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
2994

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...