Noua lista a statelor din "zona galbenă", actualizată de INSP, a intrat de astăzi în vigoare

Noua lista a statelor din "zona galbenă", actualizată de INSP, a intrat de astăzi în vigoare

Lista ţărilor cu risc epidemiologic ridicat a fost actualizată de Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP), care a anunțat că de astăzi nu mai puțin de 41 sunt cuprinse în lista pentru care se va aplica măsura carantinării timp de 14 zile, la revenirea în România.

Iată lista țărilor din "zona galbenă": Africa de Sud, Arabia Saudita, Argentina, Armenia, Bahamas, Bahrain, Bolivia, Bosnia si Herțegovina, Brazilia, Capul Verde, Chile, Columbia, Costa Rica, El Salvador, Eswatini, Guineea Ecuatoriala, Honduras, Insulele Turks si Caicos, Insulele Virgine ale Statelor Unite, Irak, Israel, Kazahstan, Kârgâzstan, Kosovo, Kuweit, Luxemburg, Macedonia de Nord, Maldive, Moldova, Muntenegru, Oman, Palestina, Panama, Peru, Puerto Rico, Qatar, Republica Dominicana, Singapore, Sint Maarten, Statele Unite ale Americii, Surinam.

Lista zonelor cu risc epidemiologic ridicat a intrat în vigoare luni, 3 august, de la ora 0:00.

Drept urmare, persoanele care se întorc în România din țările aflate în "zona galbenă" vor fi plasate automat în carantină timp de 14 zile.

Carantina persoanelor se instituie la domiciliul persoanei, la o locație declarată de aceasta sau, după caz, într-un spațiu special desemnat de autorități. Carantina se recomandă tuturor persoanelor care locuiesc la aceeași adresa", a mai adăugat INSP.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Zi neagră pentru drumari: o femeie de 45 de ani a murit, un bărbat este în stare gravă. Apel către participanții la trafic!

astăzi, 09:41
350

În timp ce efectua lucrări de întreținere curentă, o echipă de drumari a fost implicată într-un accident rutier.Cu toate că lucrările efectuate erau semnalizate corespunz...

Botoșănean judecat după ce și-a bătut cu cruzime soția!

astăzi, 09:33
47

Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani a dispus trimiterea în judecată în stare de libertate a lui P.D., în vârstă de 67 de ani, din orașul Flămânzi, jude...

Bogdan Andone își prezintă scuzele după victoria Botoșaniului cu Dinamo: ”Vreau să explic de ce mi-am ieșit din fire!”

astăzi, 08:48
305

Bogdan Andone (49 de ani), antrenorul celor de la FC Botoșani, a avut o ieșire nervoasă la partida câștigată cu Dinamo, 2-1.Tehnicianul s-a certat cu arbitrul partidei, în prima r...