Nereguli constate de Garda de Mediu la ferma unde au ars de vii 6.000 de pui

Nereguli constate de Garda de Mediu la ferma unde au ars de vii 6.000 de pui

Miercuri, în urma autosesizării din presa locală privind incendiu la o fermă de păsări din comuna Curtești, o echipă de comisari ai Gărzii de Mediu a controlat amplasamentul.

S-a constatat că obiectivului deține autorizație de mediu valabilă, capacitatea de producție autorizată a fermei este de 36.000 capete/serie, 5 serii/an, 180.000 capete/an, în 3 hale de creștere a păsărilor.

Incendiul s-a produs la o hală, cu suprafață de 830 mp, bicompartimentată; hala era populată: în compartimentul 1 erau aproximativ 5500 pui, iar în compartimentul 2: 5000 pui.

Hala era acoperită cu azbest, iar podul izolat cu vată minerală, resturile de azbest, vată minerală și lemnăria de susținere a acoperișului fiind îndepartate după intervenția pompierilor și depozitate în curtea fermei.

Mortalități în număr de aproximativ 6000 capete pui, aproximativ 10 tone, atât în hala cât și în curtea societății.

Pe amplasament nu a fost identificată instalație frigorifică în funcțiune, lada frigorifică a fost distrusă în urma incendiului.

La data controlului nu există posibilitatea păstrării mortalităților în instalații frigorifice.

Operatorul economic a demarat operațiunea de mutare a puilor vii din hala 2 într-o hală nepopulată.

Măsuri stabilite:

1.Se va igieniza spațiul afectat de incendiu – mortalitățile se vor sorta și depozita în saci etanși, în spații închise.

2 Se vor preda mortalitățile în vederea eliminării către societăți autorizate.

 3.Se vor selecta deșeurile periculoase rezultate în urma incendiului și se vor depozita în spații special amenajate, în vederea predării către agenți economici autorizați.

 4.Predarea deșeurilor (periculoase și nepericuloase), rezultate din igienizarea halei se va realiza către societăți autorizate, în baza formularelor de transport.

Nu s-au aplicat sancțiuni.

(Comunicat de presă)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Litoral 2021: hotelierii vin cu oferte semnificative

Marţi, 19 Ianuarie 2021
340

După un an dificil în turism, hotelierii de pe litoral au început 2021 cu oferte.Prețurile sunt și cu o treime mai mici pentru cei care își rezervă acum vacanța pentru var...

Reînceperea cursurilor ar putea veni cu consecințe neplăcute asupra sănătății elevilor

Marţi, 19 Ianuarie 2021
730

Societatea Națională de Medicina Familiei (SNMF) trage un semnal de alarmă asupra posibilității creșterii numărului infecțiilor respiratorii și al cazurilor de gripă  în contextul...

Focar de coronavirus pe secția de Pediatrie de la „Mavromati”

Marţi, 19 Ianuarie 2021
2305

Focar de coronavirus la Ambulatoriul secției de Pediatrie a Spitalului Județean ”Mavromati”.Cinci cadre medicale au fost diagnosticate cu COVID 19. Este vorba de doi medici, trei as...