Municipiul Botoșani a depășit 1,5 infectări COVID per mia de locuitori, se aplică noi măsuri - DOCUMENT

Municipiul Botoșani a depășit 1,5 infectări COVID per mia de locuitori, se aplică noi măsuri - DOCUMENT

Încă 44 de botoșăneni au fost diagnosticați cu noul coronavirus, în ultimele 24 de ore, potrivit datelor furnizate de Direcția de Sănătate Publică (DSP).

Bilanțul persoanelor infectate s-a ridicat la 2167, sâmbătă, la nivelul județului Botoșani, conform statisticii instituției.

Numărul cazurilor active în prezent a crescut la 449. Incidența de infectare a atins pragul de 1 per mia de locuitori, la nivelului județului, un record în acest sens.

Până la această oră, în rândul botoșănenilor infectați cu noul coronavirus, s-au înregistrat 121 de decese. Bilanțul videcaților este de 1597.

În intervalul precedent, fuseseră depistate 56 de cazuri de infectare cu Sars-CoV-2.

La nivelul municipiului Botoșani, incidența este de 1,56 și sunt monitorizate șapte focare de infecție, în vreme ce Dorohoi figurează cu o incidență de 3,58 și 17 focare.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a transmis, sâmbătă, planul de măsuri ce va fi aplicat în funcție de rata de infectare înregistrată în fiecare localitate din județ. Pentru incidențe mai mari de 1,5 se vor aplica măsuri precum reducerea la 30% a capacității de găzduire a unui spațiu închis, se vor interzice adunările publice în aer liber mai mari de 100 de persoane, fiind permise doar cele unde fiecare participant își rezervă o suprafață de 4,5 metri pătrați.

De asemenea, se vor reduce din activitățile unor instituții și se interzic manifestațiile cultural-recreativ-artistice în aer liber. 

În același timp, granița limitrofă județului Botoșani nu va putea fi trecută, decât în baza unor motive excepționale.

Toate detaliile, în document: 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Roxana Aiacoboaei

COVID. Incidențele continuă să crească în Botoșani. Mai mulți vindecați decât cazuri noi, dar și trei decese, în ultimele 24 de ore

astăzi, 13:13
1409

Încă 73 de botoșăneni au fost diagnosticați cu Covid-19, în ultimele 24 de ore, potrivit datelor furnizate de Direcția de Sănătate Publică (DSP). În același interval tempora...

Scenariul „roșu” în Botoșani. „Gata! M-am saturat sa fiu subiect de experiment! VÂND OLD SCHOOL!”

astăzi, 08:37
3936

Un antreprenor notoriu din Botoșani a anunțat că își vinde afacerea, ca urmare a restricțiilor impuse industriei HoReCa în contextul pandemiei și a revenirii la scenariul „roș...

Inspectorii școlari infectați cu Covid-19 sunt în stare gravă

Joi, 29 Octombrie 2020
5535

Cei trei inspectori școlari din Botoșani infectați cu Sars-CoV-2 se află în stare gravă. Evoluția bolii a luat o turnură exponențial nefavorabilă, la câteva zile de la diagnostica...