Ministrul Sănătăţii, după aproape 11 ore de negocieri: S-a decis modificarea legii salarizării. Olguţa Vasilescu: Nu se mai diminuează sporurile

Ministrul Sănătăţii, după aproape 11 ore de negocieri: S-a decis modificarea legii salarizării. Olguţa Vasilescu: Nu se mai diminuează sporurile

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat, după aproape 11 ore de negocieri cu sindicaliştii, că s-a decis modificarea legii salarizării.

"S-a decis modificarea legii salarizării", a declarat ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea.

"Aceste modificări vor viza strict modul de acordare a sporurilor", a completat Lia Olguţa Vasilescu, ministrul Muncii.

Decizia a fost luată la capătul a aproape 11 ore de negocieri cu sindicaliştii din sănătate.

Sindicatele din Sanatate au anuntat ca renunta la greva generala programata pentru 11 mai, dupa ce au ajuns la un acord cu reprezentantii Executivului.

Anuntul a fost facut de liderul Sanitas, Leonard Barascu, precizand ca a fost incheiat un acord in sapte puncte cu Guvernul.

"Am facut calcule peste calcule, am incheiat un acord cu 7 puncte. Am fost de acord sa renuntam la greva de pe 11 mai. Suntem multumiti de discutiile purtate azi", a declarat Barascu.

Astfel, s-a decis:
-Acordarea unei sume compensatorii pentru totii angajatii din sistemul sanitar care au inregistrat diminuari de venituri nete fata de nivelul lunii februarie 2018.
-Pastrarea actualelor limite prevazute in Regulamentul de sporuri in vigoare, cu garantarea pragului minim.
-Crearea posibilitatii depasirii procentului de 30% prevazut in art. 25, alin. 1 si 2, din Legea 153/2017, pentru spitalele mono-specialitate, servicii judetene de ambulanta si Serviciul de Ambulanta al Municipiului Bucuresti-Ilfov, in vederea asigurarii nivelului minim al sporurilor prevazute in actualul Regulament al sporurilor si stabilirea, prin hotarare de guvern, a sumelor suplimentare necesare, dar numai in cazuri bine fundamentate.
-Excluderea sporului de garda din calculul pentru stabilirea plafonului de 30%, prevazut in art. 25, alin. 1 si 2, din Legea 153/2017.
-Reluarea negocierilor la Contractul Colectiv de Munca.
-Reformularea modalitatii de incadrare a directorului de ingrijiri, in sensul revenirii la forma initiala a Legii 153/2017.
-Echivalarea functiilor de moase si surori medicale cu functia de asistent medical.

Toate aceste prevederi se vor aplica asupra drepturilor salariale care se vor acorda incepand cu luna mai 2018.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
615

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
463

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
3003

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...