Ministrul Energiei, Virgil Popescu, vrea ca toți consumatorii care nu au încheiat contract pe piața liberă "să intre direct pe preţul concurenţial, cel mai ieftin al furnizorului actual"

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, vrea ca toți consumatorii care nu au încheiat contract pe piața liberă "să intre direct pe preţul concurenţial, cel mai ieftin al furnizorului actual"

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, spune că vrea să schimbe legislația astfel încât toți consumatorii care au fost în regim reglementat până la 1 ianuarie 2021, aproximativ 75% din consumatorii casnici,  și care nu au încheiat contract pe piața liberă "să intre direct pe preţul concurenţial, cel mai ieftin al furnizorului actual".

Virgil Popescu vrea ca aceștia să nu mai fie trecuți automat pe serviciul universal, la preț mult mai mare decât pe piața liberă, așa cum se întâmplă acum.

Ulterior, consumatorul va avea posibilitatea să caute și să încheie ce contracte doresc, cu orice furnizor. Virgil Popescu spune că a discutat cu reprezentanții Consiliului Concurenței și este "perfect concurențială" o astfel de măsură.

Acesta a spus că lasă ANRE să se mai gândească, dar după data de 15 ianuarie, în Guvern va fi modificată legea energiei electrice şi a gazelor naturale în privința liberalizării în acest sens.

"Eu o să vin cu o propunere foarte clară: le-am spus-o astăzi celor de la ANRE. Am verificat-o cu Consiliul Concurentei, este perfect concurenţială: nu trec oamenii obligatoriu în serviciul universal care este mai scump. Nu. Le ofer oamenilor să intre direct pe preţul concurenţial, cel mai ieftin al furnizorului actual şi, dacă nu le convine, se pot schimba, dar nu îi duc în serviciul universal care este cel mai scump. Deci, furnizorii au o bază de date de clienţi, ştiu profilul clientului, ştiu cât consumă, au ofertele în concurenţial care sunt mult mai ieftine decât oferta în serviciul universal", a spus ministrul.

 

Spune-ne opinia ta