Meteorologii anunță caniculă pentru luna iulie

Meteorologii anunță caniculă pentru luna iulie
Vremea revine în forță după o perioadă de instabilitate ridicată. Experții ANM au anunțat că un val de caniculă va lovi România. "Veștile sunt cât se poate de bune. În prima parte a săptămânii viitoare, probabilitatea de apariție a precipitațiilor este destul de mică. Ne aflăm în plină vară, iar episoade cu instabilitate atmosferică va fi destul de mare. După ce ziua este destul de însorită, la începutul nopții, se pot manifesta descărcări electrice", a spus Gabriela Băncilă, la Antena3.
 
"În luna iulie, gradul de instabilitate atmosferică este în creștere. Vom avea parte de o cantitate de apă de peste 20-25 de l/mp. Aceste cantități se vor înregistra în partea de sud-vest a țării. Începem luna iulie cu temperaturi destul de modeste. Estimările pe termen lung arată că luna iulie va aduce temperaturi peste medie. Există probabilitatea să existe perioade cu furtuni și cantități de precipitații", a spus Gabriela Băncilă.
 
Potrivit ANM, în luna iulie, temperaturile medii ale aerului vor fi mai ridicate decât în mod normal în regiunile sudice şi sud-estice şi vor fi, în general, apropiate de mediile climatologice, în restul ţării. Media valorilor termice pentru intervalul analizat se situează la 20,2 grade Celsius.
 
La nivel de precipitaţii, în luna iulie, acestea vor fi deficitare, în cea mai mare parte a ţării, comparativ cu media multianuală stabilită la 77,8 l/mp.

Cu toate acestea, în zona Moldovei sunt prognozate cantităţi medii de precipitaţii de până la 112 l/mp, în Muntenia până la 102 l/mp, iar în Transilvania şi Oltenia, de până la 100 l/mp. Totodată, în Dobrogea cantităţile medii de precipitaţii sunt estimate a se încadra între 17 şi 47 l/mp, în Crişana între 61 şi 84 l/mp, iar în Banat nu vot depăşi 93 l/mp.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Medic, despre cel mai mare pericol în AVC: ”Fiecare minut, fiecare oră înseamnă scăderea şansei de recuperare a pacientului”

astăzi, 11:56
7

Profesorul Gheorghe Iana, doctor în medicină, afirmă că este important ca pacienţii, dar şi familiile acestora să înveţe să recunoască simptomele unui accident vascular cerebral (...

Plecare în plin campionat de la FC Botoșani. Vârful de atac titular a semnat cu un club din străinătate!

astăzi, 10:45
127

FC Botoșani, ultima clasată din play-out, s-a despărțit de atacantul croat Miroslav Ilicic (25 de ani), adus în toamnă.Titular până în februarie la echipa antrenată acum d...

Dumitru Dragomir susține că un medic ”plecat din Botoșani” i-a dat un leac de viață lungă! ”M-a văzut că eram așa roșu la față, credea că sunt bețiv!”

astăzi, 10:21
733

Dumitru Dragomir susține că a învățat asta de la un reputat medic cu origini botoșănene.„Fii atent, că nu mai știi pe cine să crezi în țara asta. Toți medicii ăștia ...