Meteo: Vreme anormală în România. Ce anunţă meteorologii până pe 16 aprilie și unde vin fenomene de iarnă

Meteo: Vreme anormală în România. Ce anunţă meteorologii până pe 16 aprilie și unde vin fenomene de iarnă

Vremea continuă să se încălzează anormal pentru data din calendar. În următoarea lună, conform prognozei meteorologilor, sunt aşteptate temperaturi neobişnuit de ridicate. Cu toate acestea, ploile vor predomina în zilele următoare, iar la munte se vor semnala trecător lapoviţe şi ninsori.

Duminică, 8 martie, deşi vremea se răcește, în regiunile sudice şi sud-estice, mercururul din termometre va urca până la 17 grade Celsius. Valorile termice vor fi apropiate de cele normale la această dată în celellalte regiuni. Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie(ANM), cerul va avea înnorări, temporar accentuate îndeosebi în prima parte a intervalului şi se vor semnala precipitaţii în sud-vestul, centrul şi nord-estul teritoriului. Acestea vor fi sub formă de ploaie, iar spre seara în Transilvania, în zona deluroasă şi în nordul Moldovei şi posibil şi în Maramureş, trecător va fi şi lapoviţă şi ninsoare.

La munte, treptat, vor predomina ninsorile. În restul teritoriului cerul va avea înnorări temporare, iar ploile vor fi pe arii restrânse. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări pe crestele Carpaţilor Meridionali şi în Munţii Banatului, precum şi în regiunile sudice, sud-estice şi sud-vestice. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 5 şi 17 grade, iar cele minime între -1 şi 7 grade cu cele mai ridicate valori pe litoral.

Luni, vremea se va ameliora sub aspectul precipitaţiilor, astfel că vor mai fi înnorări temporare şi ploi slabe doar pe arii restrânse în zonele deluroase şi în sud-est, iar în zona montană lapoviţă şi ninsoare. În restul teritoriului cerul va fi variabil, iar probabilitatea de ploaie redusă. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 7 şi 14 grade, iar cele minime, în general, între 0 şi 6 grade, mai coborâte în estul Transilvaniei. În Capitală, şansele de ploaie vor fi reduse. Temperatura maximă va fi de 12...13 grade, iar cea minimă în jur de 4 grade.  

ANM a publicat prognoza meteo pentru perioada 9 martie - 6 aprilie 2020:  

Săptămâna 9-16 martie  

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă în toate regiunile, cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile estice şi sud-estice. Regimul pluviometric va fi în general excedentar în jumătatea nordică a ţării, dar mai ales în extremitatea nordică a teritoriului. În rest cantităţile de precipitaţii vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.  

Săptămâna 16-23 martie  

Temperatura aerului va avea valori uşor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval în regiunile extracarpatice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă. Cantităţile de precipitaţii vor fi în general excedentare în regiunile estice şi sudice, dar mai ales în zona Carpaţilor Orientali şi Meridionali, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.  

Săptămâna 23-30 martie

Temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric estimat pentru această săptămână va fi uşor deficitar în regiunile intracarpatice şi apropiat de cel normal pentru această perioadă în rest.  

Săptămâna 30 martie-6 aprilie 

Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru acest interval, în toate regiunile. Cantităţile de precipitaţii vor fi deficitare în regiunile intracarpatice şi apropiate de cele normale ale perioadei în rest. 

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Vești sumbre pentru bugetari: din ianuarie anul viitor revine impozitarea progresivă!

Luni, 18 Martie 2024
301

Salariile bugetarilor ar putea îngheța pentru a reduce cheltuielile. Mai mult, anunță Marcel Boloș, ministrul de finanțe, impozitarea progresivă ar putea fi implementată în Rom&acir...

Mama lui Ayan, mesaj emoționant către comunitate: ”Este pentru prima dată când mă mândresc ca sunt româncă!”

Luni, 18 Martie 2024
5435

Ayan locuia la Tudora, cu bunicii, iar părinții munceau în Londra. Duminică, o veste cruntă i-a năucit: copilul lor nu era de găsit.Au urmat mai bine de 24 de ore de căutări, cu o mo...

Patru tineri din Botoșani, deținători de droguri, depistați și sancționați de jandarmi!

Luni, 18 Martie 2024
214

La finalul săptămânii trecute, în urma acțiunilor executate de jandarmii botoșăneni împreună cu Serviciul Județean de Combatere a Criminalității Organizate Botoșani î...