Măsuri de fluidizare a traficului în punctele de frontieră pentru perioada sărbătorilor de iarnă

Măsuri de fluidizare a traficului în punctele de frontieră pentru perioada sărbătorilor de iarnă

Apropierea sărbătorilor de iarnă determină o creştere a valorilor de trafic atât pe sensul de ieşire din ţară cât şi pe cel de intrare, fapt pentru care conducerea Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi a luat măsuri pentru asigurarea unui control operativ şi fluent în toate punctele de trecere de la frontiera de est.

Pentru evitarea aglomerărilor, polițiștii de frontieră au dispus măsuri de suplimentare a personalului poliţiei de frontieră până la capacitatea maximă permisă de infrastructura fiecărui punct de trecere, în funcţie de dinamica valorilor de trafic. În plus de folosirea la maxim a infrastructurii punctelor de trecere a frontierei, în limita configuraţiei acestora, se vor crea fluxuri suplimentare de control, în funcție de valorile de trafic.

De asemenea, au fost contactate autoritățile de frontieră din Republica Moldova, în vederea stabilirii unor măsuri comune, în baza protocoalelor bilaterale, astfel încât controlul de frontieră să se desfășoare cu operativitate.

În acest an, pentru o cât mai bună informare a participanţilor la trafic, Ministerul Afacerilor Interne a distribuit în punctele de trecere a frontierei, prin intermediul personalului Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi, aproximativ 55.500 de flyere cu informații utile privind programul de lucru și modalitatea de accesare a unor servicii publice.

Comparativ, în luna decembrie 2018, frontiera de est a fost tranzitată de peste 697.000 de persoane, precum și de 216.682 de mijloace de transport. Dintre acestea, aproximativ 319.951 de treceri au fost pe sensul de intrare în ţară (187.032 cetăţeni U.E. şi 132.868 cetăţeni non - U.E.).

Ca de obicei, cel mai tranzitat a fost P.T.F. Albiţa. Astfel, prin acest punct de trecere comună româno-moldoveană au trecut graniţa, în luna decembrie a anului trecut, aproximativ 260.000 de persoane şi peste 71.100 de mijloace de transport.

Pentru a se evita problemele în punctele de frontieră, polițiștii au făcut și o serie de recomandări:

În condiţiile în care, conform estimărilor, cel mai tranzitat punct de trecere va fi Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa, revenim cu precizarea de a fi tranzitate toate punctele de frontieră deschise traficului internațional, existente la graniţă, astfel încât să se preîntâmpine apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea, din cauza unui număr mare de călători, într-un timp foarte scurt.

Menționăm că, la frontiera româno-moldoveană sunt şase puncte de trecere a frontierei cu specific rutier şi, în total, sunt disponibile pe sensul de intrare în țară 28 de benzi de control, iar pe sensul de ieşire 25.

pe raza jud. Galaţi:

P.T.F. Oancea - Cahul

P.T.F. Galaţi - Giurgiuleşti

pe raza jud. Vaslui:

P.T.F. Albiţa - Leuşeni

pe raza jud. Iaşi:

P.T.F. Sculeni - Sculeni

pe raza jud. Botoşani:

P.T.F. Rădăuţi - Prut-Lipcani

P.T.F. Stânca - Costeşti

“De asemenea, reamintim că participanții la traficul transfrontalier au la dispoziție aplicaţia Trafic On-line, dezvoltată de Poliţia de Frontieră Română, ce poate fi accesată pe pagina de internet  www.politiadefrontiera.ro, care prezintă informații despre toate punctele de frontieră. Mai mult, această aplicaţie on-line prezintă o medie a timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp. Timpii de aşteptare sunt actualizaţi în timp real, fapt ce ajută utilizatorul să-şi reconfigureze traseul către un punct de frontieră ce înregistrează valori de trafic scăzute.

Totodată, pentru informații privind punctele de trecere a frontierei, despre călătoria în străinătate sau pentru sesizări privind diferite aspecte din sfera de competență a Poliției de Frontieră cetățenii pot suna la numărul de telefon 021.9590, care funcționează în regim permanent”, au explicat polițiștii într-un comunicat de presă.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

(P) Relansare monumentală: ReduceriPreturi.ro reînvie după zece Ani

astăzi, 13:46
8

ReduceriPreturi.ro, unul dintre pionierii ofertelor online, se întoarce după zece ani de pauză cu o nouă viziune și o abordare modernizată. Relansarea include funcționalități îmbun...

Îl mai țineți minte pe Aron Bălan, spaima șoferilor din Botoșani?

astăzi, 13:12
106

Un tânăr care are la activ sute de fapte de furt comise pe raza județelor Suceava și Botoșani a fost condamnat miercuri, 24 aprilie, de magistrații de la Judecătoria Gura Humorului, î...

Școala performanței: Elevii din Botoșani au participat la Concursul Județean ”Ioan Țicalo”

astăzi, 12:45
84

Obiectivul principal al concursului este de a încuraja dezvoltarea spiritului de competiție și a interesului pentru studiul limbii și literaturii române și al matematicii, evaluarea co...