Mărturia unui șofer român la Roma: "Mi-au pus sechestru pe mașină din prima zi. Am plătit pe loc amendă de 600 de euro"

A fost oprit chiar în prima zi de aplicare a noii legi care interzice șoferilor rezidenți să conducă mașini cu număr străin în Italia. 

Mărturia unui șofer român la Roma: "Mi-au pus sechestru pe mașină din prima zi. Am plătit pe loc amendă de 600 de euro"

Gazeta Românească a stat de vorbă cu un șofer român care a pățit-o din prima zi de aplicare a legii, 4 decembrie. Iată mărturia românului, care nu a dorit să își facă public numele:
 
"Legea a intrat în vigoare de marți, de pe 4 decembrie. Chiar din prima zi m-au luat. Conduc un furgon Mercedes, înmatriculat în România, am toate actele, este inregistrat pe numele mamei, cu procură, totul tradus, legalizat…Nu a contat nimic.

Am fost oprit de un filtru al Poliției Municipale, la Porta Maggiore. Mi-au spus că nu mai am voie, ca rezident, să conduc mașini cu numere străine. Eu ca persoană pot conduce în Italia doar mașini cu numere italiene. Am întrebat de ce, chiar nu știam. Mi-au explicat legea și au verificat toate actele mașinii. Aveam revizia expirată de vreo lună, au verificat pe loc, au acces la baza de date RAR din România, în fața mea a controlat agentul pe telefon datele de la RAR. Apoi au trimis talonul pe Whatsapp și au cerut date de la polițiștii români detașați în Italia. Mașina era în regulă, dar ca idee, acum au acces la toate informațiile și bazele de date în timp real.

Am încercat să discut cu ei, nu am putut să o scot la capăt. Mi-au întocmit proces verbal, amendă 498 de euro pentru circulația cu număr străin, plus amenda pentru revizie, în total circa 600 de euro.

Am plătit pe loc, mi-au reținut talonul, mașina are sechestru administrativ și interdicție de circulație, și mi-au dat 6 luni (180 de zile) să o pun în regulă. Am avut voie să circul doar până la locul de parcare.

Noroc că eram la Roma, aproape de casă, și nu undeva pe la Milano, și că aveam bani la mine. Dacă nu plăteam pe loc, îmi duceau mașina la depozitul judiciar, unde plătești și staționarea.

O voi înscrie în Italia, nu am încotro, pentru că am nevoie de mașină la muncă. Este clar că n-o să se mai circule cu mașini cu număr românesc în Italia", a declarat pentru Gazeta Românească protagonistul acestei situații.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Adolescent în vârstă de 17 ani, urmărit penal, după ce a pus în pericol siguranța traficului feroviar

astăzi, 11:09
90

Un adolescent în vârstă de 17 ani din comuna Poiana Stampei a fost reținut în spatele gratiilor și este cercetat în continuare sub control judiciar, după ce s-a urcat la vo...

El l-a interpretat pe Nică a lui Ştefan a Petrei: Au fost 12.000 de copii la preselecţie! VIDEO

Duminică, 17 Februarie 2019
5861

"De câte ori mă uit la filmul "Amintiri din copilărie", de fiecare dată mai descopăr ceva", spune Ion Bocancea (67 de ani) despre singura ecranizare a capodoperei lui Ion...

VIDEO - Cum arată calea ferată de pe tronsonul Iaşi - Dorohoi

Joi, 14 Februarie 2019
759

România anului 2019 e repetentă la capitolul infrastructură, iar investiţiile continuă să fie minime sau lipsesc cu desăvârşire. O situaţie disperată întâlnim în...