Lucrările la rețeaua de apă din Tulbureni, aproape de final. Ce spune constructorul despre asfaltare!

Lucrările la rețeaua de apă din Tulbureni, aproape de final. Ce spune constructorul despre asfaltare!
Una dintre zonele din municipiul Botoșani unde lucrările la rețeaua de apă și canal, din cadrul programului cu fonduri europene, au generat un disconfort mare este în cartierul Tulbureni.

Lucrările de pe această stradă au fost complexe, după cum susține constructorul, motiv pentru care au fost necesare și intervenții de amploare, care au vizat și partea carosabilă.

Lucrarea este aproape finalizată, după cum a precizat Cornel Iurac, responsabil de lucrări în cadrul firmei Elsaco, fiind tronsoane unde deja s-a început refacerea părții carosabile.

"Pe strada Tulbureni a fost o lucrare complexă, a fost o zonă de subtraversare de 580 de metri și s-au executat niște cămine speciale la adâncimi de peste 7 metri. Pe zona respectivă am fost în permanență cu o echipă de intervenție. Dacă a apărut ceva imediat am intervenit și am remediat problema. Tulbureni este într-adevăr o zonă sensibilă, am terminat lucrările de săpătură acolo, s-au făcut racordurile, au apărut și racorduri ulterioare pentru că proiectul a fost finalizat în 2013, între timp s-au construit noi proprietăți și au trebuit racordate. Atenția noastră este îndreptată spre această zonă. S-a terminat canalizarea, s-au terminat aducțiunile de apă, s-au făcut toate racordurile de apă, canal, conducta de canalizare este adusă până la un metru față de stația de epurare, acum suntem în discuții și cu proiectantul pentru o soluție corectă de proiectare a întregii canalizări către această stație", a precizat Cornel Iurac.

În perioada în care s-a lucrat intens în cartierul Tulbureni au fost zilnic câte 50-60 de muncitori. Reprezentantul constructorului a spus că mai sunt câteva etape care trebuie parcurse până la încheierea investiției, cel mai așteptat moment de cei care locuiesc în zonă fiind readucerea carosabilului la stadiul inițial și reluarea traficului în condiții normale. 

"Conectarea instalației e o activitate de 2-3 zile, s-au făcut toate probele, testele, în acest moment între execuția unei lucrări de canalizare și finalizarea completă sunt câteva etape care nu se observă neapărat, nu se văd prin activitate intensă de producție, au fost probele de etanșietate, au fost probele de presiune, verificările de compactare. Am chemat trei firme care au făcut aceste teste pentru strada Tulbureni. O zonă de 280 de metri este deja cu primul strat de asfalt turnat, a mai rămas în jur de 600 de metri de finalizat, avem un răspuns afirmativ pe un alt tronson de aproximativ 400 de metri și pe măsură ce vom primi răspuns de la laboratorul de verificări vom continua lucrările de refacere. Nu înseamnă doar turnarea stratului de asfalt, ci săpătură în zona unde s-a lucrat undeva jumătate de metru și compactare pe straturi a anumitor tipuri de materiale  de suport, balast, piatră spartă. Nu ascund faptul că sunt două tronsoane la care trebuie să mai lucrăm, sunt izvoare subterane, sunt niștre argile mai speciale acolo și unde nu avem garanția că stratul suport este ok așteptăm răspuns de la specialiști să ne dea o soluție. Nu sunt tronsoane mari dar mi-aș bate joc de munca colegilor mei dacă aș da ok să asfaltăm toată strada și să ne rugăm să nu se întâmple ceva", mai spus responsabilul de lucrări de la Elsaco. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Campanie antidrog a specialiștilor CPECA în mai multe școli din județul Botoșani, ce informații au primit elevii! (Foto)

astăzi, 10:05
17

Săptămâna aceasta, specialiștii Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog (CPECA) Botoșani din cadrul Agenției Naționale Antidrog au desfășurat, la Colegiului Național ,,...

Atenție la condițiile de trafic! Cod galben de ceață în mai multe localități din Botoșani!

astăzi, 09:21
35

Meteorologii au emis un Cod galben de ceață pentru localitățile: Dorohoi, Hudești, Coțușca, Suharău, Havârna, Vorniceni, Rădăuți-Prut, Ibănești, Șendriceni, Cristinești, Avrămeni...

Olimpiada de Limba și literatura ucraineană maternă 2024 – etapa națională – se va desfășura începând de luni la Botoșani

astăzi, 09:05
29

În perioada 22-25 aprilie 2024, la Botoșani se va desfășura a XXX-a ediție a Olimpiadei naționale de limba și literatura ucraineană maternă – etapa națională, un eveniment de pre...